Články

Fluorid a hliník - dvojí hrozba

 

Po mnoho let prokazovaly studie zdravotní riziko při vaření v hliníkovém nádobí, znásobené fluoridovanou vodou. Čím bylo vyšší množství fluoridu, tím více se uvolnilo hliníku. Fluorid ke škodlivému účinkuje nepotřebuje hliník. Pouze jedna milióntina v některých studiích poškodila biologickou účinnost mozkového acetylcholinu o 61 %. Fluorid nás neohrožuje jen ve vodních zdrojích, ale též v limonádách, pivu, ovocných a zeleninových šťávách upravovaných fluoridovanou vodou, v potravinách balených do plechovek, krabic, lahví, je obsažen v zubních pastách a ústních vodách.

Tlak na americký Úřad pro kontrolu léčiv a potravin vedl k zavedení povinnosti výrobců zubních past uvádět na obalech varování ohledně fluoridu. Naštěstí jakýkoli výše uvedený výrobek lze koupit v obchodech se zdravou výživou bez hliníku a fluoridu.

Též pramenitou vodu bez fluoridu lze zakoupit.

Fluorid - krysí jed

Mnozí lidé nebezpečí fluoridu podceňují. Nevědí, že fluorid býval na trhu nejúčinnějším krysím jedem, je vedlejším produktem při výrobě průmyslových hnojiv a hliníku. Tato odpadní látka se likvidovala do doby, než někdo přišel se zářným nápadem chránit dětský chrup přidáním fluoridu do vody. Děti v zemích s fluoridem ve vodě mají sice méně kazů než jejich vrstevníci z oblastí, kde se fluorid do vody nepřidává - ale to není jednoznačně prokázáno.

Flourid nechrání zuby

Fluorid nechrání před zubním kazem, ale naopak, poškozuje orgány a zvyšuje riziko rakoviny. Přes 50 let vědci propagovali fluorid (sodium fluorid) jako prospěšnou látku, ačkoliv nežádoucí účinky této chemikálie jou prokazatelné. Proto se mnozí zasazují, aby se fluorid přestal přidávat do pitné vody, zubních past a dalších přípravků. Bohužel, jediný důvod k přidávání fluoridu do zubních past a vody je údajná ochrana proti zubnímu kazu. Opak je pravdou, fluorid podporuje zubní kazy a dokonce i organizace Centers for Disease Control and Prevention (CDC) přiznává, že neexistuje jediný důkaz o tom, že fluorid brání kazivosti zubů.

Zdravotní rizika fluoridu

„Po vstřebání začínají látky ve fluoridu narušovat a napadat tkáně a orgány", tvrdí oceňovaný chemik Shane Ellison. „Kolagen, látka spojující kosti a svaly, je fluoridem likvidována. Objevuje se ztuhlost, poškození šlach a vaziva, bolesti. Následkem fluoridu hnědnou zuby, stav nazývaný fluoróza." Chemik uvádí, že studie provedené již dávno uvádí, že fluorid podporuje mutace DNA v buňkách prsní tkáně a vede k rakovinnému dělení buněk.

V roce 1997 zjistila Jennifer Luke, že se fluorid hromadí v šišince. V této čáasti mozku se tvoří melatonin, který ovlivňuje náš cirkadiánní rytmus. Ten řídí metabolismus, hormonální systém a mozek tak, aby reagoval aktivitou ve dne a připravoval se ke spánku večer a v noci. Poškození šišinky tak může mít nedozírné následky. Ve studiích na hlodavcích měly zvířata konzumující ve stravě fluorid poruchy hormonálního systému. Fluorid též zvyšuje výrazně riziko rakoviny kostí. Poškozuje játra a ledviny. Podle vědce Johna Garfielda z The University Daily Kansan lze nacházet souvislost mezi fluoridem a nemocemi štítné žlázy, neplodností, kožními problémy, řídnutím kostí, sníženou imunitou, předčasnou pubertou a nižším IQ. Přenáší hliník přes bariéru do mozku, kde způsobuje demenci a pokles IQ. Ve studiích se neprokázal žádný prospěšný účinek na kojence, kterým se dával fluorid do pitné vody na přípravu kojenecké výživy.

V USA se na mnoha místech již proto přestává fluorid do pitné vody přidávat.

Jak se zbavit fluoridu

Především vyhoďte zubní pasty s fluoridem. Používejte jen ty přírodní bez fluoridu.

Stravou bohatou na fosfáty, jež pomáhají vylučovat fluorid a hliník. K těmto potravinám patří loupané mandle, otruby, pivovarské kvasnice, fazole, čočka, játra, dýňová a sezamová semínka, sojové boby a arašídy. (Nezapomeňte ovšem na karcinogenní aflatoxiny v některých sklizních arašídů, tedy lépe bio.)

Z bylin ty, co pročišťují játra (LKC, Imuhelp, černá ředkev), lecitin, bór (1/8 lžičky na litr vody, popíjet po celý den), dále velké dávky pouze přírodního vitaminu C (Amalaki). Pomáhá též sauna.

MUDr. David Frej

 

Artróza-onemocnění kloubů

Jde o chorobu, kterou trpí kolem 15 % populace. Při artróze je narušena rovnováha mezi odbouráváním a tvorbou chrupavky. Nemoc postihuje kromě kloubu a kost blízkou chrupavce také kloubní a mimokloubní tkáně. V kloubní chrupavce dochází k odbourávání tkáně, pokusu o vytvoření nové tkáně v chrupavce a kosti přiléhající k chrupavce, k chronickému zánětu a k vazivové přeměně v kloubním pouzdře. Dochází k opotřebení a degeneraci kloubních chrupavek. Artrózou jsou postiženy nejčastěji velké klouby, páteř a některé malé klouby rukou. Často se v pokročilém stavu objevuje znehybnění kloubů.

Číst dále: Artróza-onemocnění kloubů

 

Jak si udržet svěží pokožku stravou

Vrásky, nedostatek energie a nezdravá pokožka je výsledkem stresu, množství cukru, opalování a nedostatku vody může způsobit problémy následkem probíhajícího malého zánětu. Pokožka je přímo spojena s játry, které přes krev ovlivňují kůži. Též ledviny se podílí na vzniku kožních nemocí.

Číst dále: Jak si udržet svěží pokožku stravou

 

Kožní nemoci a přírodní léčba

Kůže je největší orgán lidského těla, ale na rozdíl od ostatních orgánů je vidět. Navíc dokáže na první pohled odhalit náš zdravotní stav. Tisíce nervových zakončení ji spojují se všemi orgány a tkáněmi těla. Proto může být přes pokožku pozitivně ovlivněn celý organismus. Péčí o pokožku, vnitřní očistou spojenou se stravou, detoxikací a životosprávou spolu s jemnou masáží se pokožka pravidelně regeneruje a zpomaluje se její stárnutí.

Číst dále: Kožní nemoci a přírodní léčba

 

Pesticidy v potravinách

Pesticidy a bakterie se nalézají i pod slupkami stříkaného ovoce a zeleniny. Přehled některých druhů najdete v tomto článku.

 

Číst dále: Pesticidy v potravinách

 

Bio vs. nebio

Postavte vedle sebe dvě jablka: první bude vypadat dokonale, téměř jako z plastu, na druhém najdete skvrnky, nerovnosti a bude vypadat jako přímo utržené ze stromu. Kousnete do prvního a vnímat nebudete výraznou chuť ani šťávu. U druhého jablka si užijete sladkou lahodnou chuť jablka. První jablko je výtvorem průmyslu, postříkané pesticidy, vyleštěné a dohlazené voskem s dalšími chemikáliemi (až 150).

 

Číst dále: Bio vs. nebio

 

Biopotraviny - životní styl i móda

Marcel Secomte se otáčí za pultíkem v útrobách dodávky, jíž objíždí svět s nákladem sýrů, tvarohů, jogurtů, ale i uzenin a pečiva. Vše zaručeně bio. Tvrdnoucí kozí sýrec se hlásí čichovým buňkám zdaleka. Jako zamlada, jako u babičky.

Číst dále: Biopotraviny - životní styl i móda

 

Koření a byliny pro letní období

Některé druhy potravin a koření se hodí spíše pro chladné části roku, některé spíše příjemně vnitřně ochlazují  v létě. O těch se dozvíte v tomto článku.

 

Číst dále: Koření a byliny pro letní období

 

Rady pro letní dny

Léto je časové období, kdy se těšíme na slunce, opalování, koupání a dlouhé teplé letní večery. Teplé počasí má ale i své stinné stránky na organismus a zdravotní stav, pokud nevíme, jak se chránit před větším horkem. V létě podle východní medicíny zvyšuje slunečné a teplé počasí vnitřní horkou energii, a tedy tendenci k některým zdravotním potížím spojeným s horkem.

Číst dále: Rady pro letní dny

 

Orient-sauna, koupele a napařování

Potní terapie orient saunou je spolu s olejovými masážemi částí kompletní očistné kúry, kterou provádíme v našem centru. Pocení, kterým se rozvolňují toxiny, se provádí většinou po olejové masáži. Tato přípravná fáze, která předchází detoxikaci, trvá od čtyř do sedmi dnů. Pocením se toxiny dostávají do zažívacího ústrojí, odkud se vylučují různými procedurami z těla ven.

Číst dále: Orient-sauna, koupele a napařování

 

Strana 23 z 27

«ZačátekPředchozí21222324252627DalšíKonec»
Články
Dr.Frej na Facebooku
Dr.Frej na Youtube