Články

Koření v kuchyni

Kdo vaří jinou než českou kuchyni, tak již ví, jak je koření důležité. Přitom jeho používání není nijak složité a nezahrnuje zvláštní a obtížně dostupná exotická koření. Koření má ještě jednu vynikající vlastnost. Dokáže měnit kvalitu potravin. Například pískavice podporuje stravitelnost ryb, kardamom neutralizuje kofein a brání zahleňování mléčných výrobků atd. Většina pokrmů v receptech východní nebo středomořské kuchyně začíná restováním koření na másle nebo kvalitním nejlépe olivovém oleji, na kterém se koření orestuje, a následně přidané ingredience (zelenina atd.) získají příjemné aroma a pokrm je pak lehce stravitelný. V přiměřeném množství koření stimuluje a zdržuje dostatečně silné trávení a působí nejen detoxikačně, ale i léčivě proti nemocím.

Číst dále: Koření v kuchyni

 

Strana 243 z 248

«ZačátekPředchozí241242243244245246247248DalšíKonec»
Články
Dr.Frej na Facebooku
Dr.Frej na Youtube
Novinky e-mailem
Informace o novinkách,
články o zdraví, recepty

Novinky, zdraví (archív)
Byliny a poradna (archív)



Banner
Banner
Banner