Cizrnová musaka

Cizrna se zeleninou je velmi výživný pokrm na podzimní období.

250g cizrny

 

2 plechovky drcených rajčat

1 lžíce bujonu

1 lžička skořice

1 lžička Trikatu

1 lžíce provensálského koření

2 lilky

1 velká cibule

1 dcl olivového oleje

Lilek nakrájejte na silnější kolečka, osolte a nechte na plechu 10 minut ,,vypotit", vodu otřete.

Pokapejte částí oleje, posypte provensálským kořením a pečte do změknutí při 170 °C. Nechte vychladnout.

Ve větším hrnci osmahněte na oleji nakrájenou cibuli.Zalijte rajčaty, přidejte část zeleninového bujonu a skořici a krátce poduste.

Nakonec vsypte uvařenou cizrnu (kterou jste před tím nechali přes noc namáčet a poté 60 minut vařili) a promíchejte. Směs nalijte do zapékací misky a nechte zchladnout, aby povrch mírně ztuhnul.

Do misky dejte koření Trikatu a zbytej vývaru. Důkladně promíchejte. Na cizrnovou směs poklaďte upečené lilky a potřete ghí.

Předehřejte troubu na 180°C a zapékejte 20 minut do zlatova.

Dr.Frej na Facebooku
Novinky e-mailem
Informace o novinkách,
články o zdraví, recepty

Novinky, zdraví (archív)
Byliny a poradna (archív)



Banner
Banner
Banner