Pražená zelenina s quinoou a bulgurem

Chutná zelenina s rostlinnou bílkovinou a zdravou obilninou.

1 velká sladká brambora
1 velká dýně
1 řepa
220 gramů tofu
1/3 šálku  ghí
1/2 lžičky sušené majoránky
1/4 lžičky sušeného rozmarýnu
1/2 lžičky směsi Rása koření
3 lžíce čerstvě nasekané petrželky
sůl a pepř
2 a 2/3 šálku vody
2 lžičky ghí
1/2 lžičky soli
2/3 šálku omytého merlíku (quinoa)
2/3 šálku bulguru
1/3 šálku pražených slunečnicových semínek

Předehřejte troubu na 205°C.

Nakrájejte zeleninu a tofu na malé kostky a dejte ji do velké zapékací pánve.

Přidejte ghí a sušené koření, řádně promíchejte a dejte do trouby. Pečte po dobu 1½ hodiny, přičemž příležitostně promíchejte.

Vařte vodu a přidejte sůl a ghí.

Přidejte bulgur a quinoa, zakryjte víkem a vařte po dobu 20 minut. Poté nechejte sednout po dobu 10 minut.

Přidejte do zeleniny slunečnicová semínka, zrníčka, petrželku, sůl a pepř a řádně promíchejte. Podávejte s čatní.

 

Dr.Frej na Facebooku
Novinky e-mailem
Informace o novinkách,
články o zdraví, recepty

Novinky, zdraví (archív)
Byliny a poradna (archív)



Banner
Banner
Banner