Gazpacho

4 - 5 velkých rajčat
½ anglické okurky nebo 1 kanadská okurka
1 nasekaná červená paprika
4 - 6 nasekaných zelených cibulek
2 nasekané oloupané stroužky česneku
šťáva z ½ citronu
2 plátky nastrouhaného celozrnného chleba
4 lžíce olivového oleje
12 černých vypeckovaných oliv
1 lžíce čerstvé nebo lžička sušené petržele
12 rozdrcených semínek koriandru
kamenná sůl a černý pepř dle chuti

Odstraňte semínka z rajčat a rozmixujte rajčata v mixéru až téměř do hladka.Vlijte do hrnce.

Rozmixujte okurku, papriku, cibule, česnek, citrónovou šťávu, strouhanku, olivový olej a olivy do hladka. Přidejte do rajčatového pyré, vmíchejte bylinky a drcená semínka koriandru, ochuťte solí a pepřem, a vlijte do servírovací nádoby.

Nechejte vychladit minimálně 1 hodinu, ozdobte čerstvými snítkami bylinek nebo petrželky.
Pokud je pro vás polévka příliš hustá, můžete do ní vmíchat trochu rajčatové šťávy.
Španělská zeleninová polévka, podávaná za studena - nejlépe vychlazená.
Dr.Frej na Facebooku
Dr.Frej na Youtube