Polévka z červené čočky

Lehká a sytá polévka, ideální k večeři.

 


extra panenský olivový olej

1 menší cibule, ankrájená

1/2 lžičky římského kmínu

1/2 lžičky hořčičných semínek

1/2 lžičky fenyklu

1 lžička kurkumy

kořenová zelenina (mrkev, celer, pastiňák  řepa), nakrájená

zeleninový bujón bio

himalájská sůl

Zahřejte olivový olej nebo ghí na ohni a zpěňte cibulku do zlatova, asi 5 minut, orestujte římský kmín, hořčičná semínka a fenykl, po asi 2 minutách přidejte kurkumu, zalijte trochou vody a vmíchejte kořenovou zeleninu a duste asi 5 minut.

Mezitím propláchněte čočku, vmíchejte k zelenině a zalijte vodou podle toho, jak chcete polévku hustou.

Během vaření na mírném ohni přidejte zeleninový bujón a himálajskou sůl podle chuti a duste do měkka.

 

Dr.Frej na Facebooku
Novinky e-mailem
Informace o novinkách,
články o zdraví, recepty

Novinky, zdraví (archív)
Byliny a poradna (archív)



Banner
Banner
Banner