Cizrnový salát

Rychlý a zdravý letní luštěninový salát.

2 šálky vařené nebo konzervované cizrny, přecezená
4 artyčoky v nálevu
4 velké sušená rajčata
250 g velmi zralých cherry rajčátek, rozpůlených
8 jarních cibulek, nakrájených na plátky 
hrst bazalky, natrhaná 
1 malý trs pažitky 
listy petržele, nasekané 
60 g parmezánu, strouhaného
1 polévková lžíce nadrceného černého pepře

Dresink
1/3 šálku extra panenského olivového oleje
1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
1 lžička dijonské hořčice
1 malý stroužek česneku, drcený
sůl a pepř


Ve velké míse smíchejte ingredience na dresink a rozmíchejte vidličkou. Přidejte cizrnu, artyčoky,  rajčata a procmíhjte.

Nechejte zakryté vychladit 3-4 hodiny.

Před podáváním přidejte cherry rajčata, šalotku, bazalku, pažitkua petržel. Promíchejte, posypejte parmezánem a dochuťte pepřem.

 

 

Dr.Frej na Facebooku
Novinky e-mailem
Informace o novinkách,
články o zdraví, recepty

Novinky, zdraví (archív)
Byliny a poradna (archív)



Banner
Banner
Banner