Mandlové anglické mléko

Vánoční lahodný zdravý nápoj nejen k vánočnímu pudinku.

500 ml neslazeného mandlového mléka
• 2 vejce
• 2 lžíce kukuřičné mouky
• 1 lžička vanilkového prášku
• 2 lžíce javorového sirupu (pouze jednu lžíci, pokud máte mandlové mléko slazené)
• 2 lžíce brandy (není nutné)

1. Zahřejte mandlové mléko s vanilkou a javorovým sirupem v malém hrnci, přivede k bodu varu
a sundejte z plotýnky.
2. Ve středně velké míse rozšlehejte vejce a 1 lžíci kukuřičné mouky.
3. Rychle nalejte horké mléko do vaječné směsi a dobře rozšlehejte.
4. Nalijte směs zpět do hrnce a duste na mírném ohni.
5. Smíchejte s 1 lžící kukuřičné mouky a lžičkou vody a přilijte do mléka.
6. Pokračujte v míchání s dřevěnou lžící, dokud směs nezhoustne.
7. Sundejte z ohně a pokračujte ve šlehání několik minut, aby nápoj zůstal hustý po vyhlazení.
8. Podávejte horké nebo studené.

Dr.Frej na Facebooku