Marinované plátky z červené řepy

Vánoce nejsou jen o cukroví, ale například i zelenina může být vánoční pochoutka.
4 menší červené řepy
Sůl, pepř
Čerstvě namletá sůl
Čertsvě namletý pepř
4 hrsti salátu rukola

Na zálivku
2 lžičky aceto balsamico
1 polévková lžíce vody
1 polévková lžíce olivového oleje
Špetka hnědého cukru

Řepy opláchneme a položíme každou zvlášť na dvojitý alobal. Lehce osolíme, opepříme a dáme péci do vyhřáté trouby na 200st.C asi 1 hodinu až 1,5hodiny neboli do úplného změknutí řepy. Po upečení řepu vyjmeme z alobalu, necháme vychladnout. Připravíme si zálivku. Všechny ingredience pro zálivku smícháme. Vychladlou řepu oloupáme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do mísy, přidáme zálivku a opatrně promícháme, necháme 10 minut odpočinout. Marinované plátky řepy naskládáme na talíř, okořeníme čerstvě namletou solí a čerstvě namletým pepřem. Přídáme rukolu a pokapeme ještě zbytkem zálivky.

 

Dr.Frej na Facebooku
Novinky e-mailem
Informace o novinkách,
články o zdraví, recepty

Novinky, zdraví (archív)
Byliny a poradna (archív)



Banner
Banner
Banner