Pečený vánoční čaj

Na Vánoce se nemusíme zahřít jen svařákem..

2 kg namíchaného čerstvého ovoce (jablka, hrušky, šípky-nemusí být)
1 hrnek namočených rozinek nesířených
1 hrnek kokosového cukru
2 citrony bio
2 pomeranče bio
1 lžička mleté skořice
2 ks celé skořic
5 ks hřebíčku
1 ks badyán

 

Ovoce omyjeme. Jablka a hrušky nakrájíme na větší kusy a vložíme do pekáče, do kterého ještě přidáme šípky, přecezené rozinky, posypeme cukrem. Citrony, pomeranče nakrájíme na měsíčky a přidáme do pekáče. Posypeme skořicí, přidáme celou skořici, hřebíček a badyán. Vše v pekáči promícháme a rozprostřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200st.C. asi 1 hodinu, dokud ovoce nepustí šťávu. Horkou upečenou směs naplníme do zavařovacích skleniček, které uzavřeme víčkem.
Tyto uzavřené skleničky obrátíme dnem vzhůru na deset minut. Pak zpět obrátíme, uzavřené necháme vystydnout a uskladníme. Podáváme 2 lžičky směsi na šálek zalité horkou vodou.

Dr.Frej na Facebooku
Dr.Frej na Youtube
Novinky e-mailem
Informace o novinkách,
články o zdraví, recepty

Novinky, zdraví (archív)
Byliny a poradna (archív)



Banner
Banner
Banner