Vánoční salát z tuřínu

Vánoční salát nemusí být jen bramborový...

 

2 velké tuříny
1 velká mrkev
¼ malého celeru
2 mladé celé cibulky
1 červená cibule
2 nakládané okurky
4 polévkové lžíce olivového oleje
Sůl, pepř
Čerstvá petrželka

 

2 tuřín oloupeme , rozkrájíme na půl a dáme vařit doměkka. Mrkev a celer také očistíme, oloupeme a dáme zvlášť vařit také do měkka. Obojí zcedíme a dáme vychladnout. Pak si uvařený tuřín, mrkev a celer nakrájímena malé kostičky a dáme do velké mísy. Přidáme na plátky nakrájenou cibulku, proužky červenou cibuli a na plátky okurky. Přidáme olivový olej, sůl, pepř a nakrájenou čerstvou petrželku. Vše důkladně promícháme a necháme aspoň 1 hodinu v chladnu uležet.

 

Dr.Frej na Facebooku
Dr.Frej na Youtube
Novinky e-mailem
Informace o novinkách,
články o zdraví, recepty

Novinky, zdraví (archív)
Byliny a poradna (archív)



Banner
Banner
Banner