Dýňový koláč

1 šálek špaldové mouky
špetka soli
1 lžička jedlé sody
1 lžíce palmového cukru
1/2 šálku másla nebo olivového oleje
2 lžíce studené vody
Náplň

1/3 šálku mléka
1/2 šálku kukuřičného škrobu
1/4 šálku vody
1/2 šálku nakrájené dýně
1 šálek palmového cukru
1 lžíce másla
1 lžička vanolkové essence
1/3 lžičky mletého muškátového oříčku
1/3 lžičky mletého hřebíčku
1 lžička mleté skořice

 

Do směsi mouky, cukru, soli a sody vmíchejte máslo. přilévejte vodu tak, abyste vypracovali těsto. těsto vyválejte na pomoučeném vále na tenkou placku.
Těsto dejte do vamazného pekáčku.
Pečte 20 minut do zlatova. Pak vyndejte z trouby a nechejte vychladit.
Smíchejte škrob a vodu.
Dýně nehřete nad párou a rozmixujte na pyré.
Pyré smíchejte s cukrem, vanilkmou, máslem a kořením.
Přiveďte k varu.kukuřičným škobem zahustěte.
Směsí polijte upečené tětso.
Dejte do trouby a pečte asi hodinu.