Grilovaný losos Teriyaki

4 lososové podkovy
1 šálek lehké sojové omáčky
1/3 šálek rýžového vína
4 lžíce palmového cukru
4 prolisované stroužky česneku
2 lžíce nastrouhaného zázvorového kořene
1/3 šálek sezamového oleje

Smíchejte ingredience na marinádu v malé misce a míchejte až se cukr rozpustí. Opláchněte lososa pod studenou tekoucí vodou a osušte.
Oddělte kost.
Rybu dejte do mělké skleněné nádoby a přelijte marinádou.
Zakryjte a nechejte v ledničce 2 hodiny, občas lososa obraťte.
Před přípravou nechejte rybu určitou dobu odstát na pokojovou teplotu.
Zapněte gril.
Vyndejte lososa z marinády a položte na fritovací mřížku, asi 15 cm nad ohněm. Otočte a potřete marinádou.
Grilujte 5 minut na každé straně podle tloušťky rybího masa.