Lasagne s rajčatovou omáčkou

Chutné italské jídlo na oběd.

250 g širokých nudlí lasagne, uvařených v
mírně osolené vodě
3/4 šálku mozzarella sýra, nastrouhaný
11/2 šálku bio tvarohu
1/4 šálku parmezánu, strouhaného
11/2 šálku syrové cukety , nakrájené
2 a ½ šálku rajčatové omáčky
2 lžičky bazalky, sušené
2 lžičky oregana, sušeného
1/4 šálku cibule
1 stroužek česneku
1/8 lžičky černého pepře

 

1. Předehřejte troubu na 175°C. Lehce vymažte zapékací misku olivovým olejem.
2 . V malé misce smíchejte 1/8 šálku mozzarelly a 1 polévkovou lžíci
parmezánu. Dejte stranou.
3. Ve středně velké míse smíchejte zbývající mozzarellu s parmazánem
a tvarohem. Dobře promíchejte a dejte stranou.
4 . Smíchejte rajskou omáčku se zbývajícími přísadami. Tenkou
vrstvu rajčatové omáčce naneste na dno zapékací misky. Přidejte třetinu
lasagní do jedné vrstvy. Polovinu tvarohové směsi dejte na
nudle. Přidejte vrstvu cukety.
5 . Opakujte vrstvy. Přelijte tenkou vrstvou omáčky. Nakonec dejte nudle, omáčku,
a připravenou sýrovou směs. Překryjte alobalem.
6. . Pečte 30-40 minut. Nechejte vychladnout po dobu 10-15 minut.