Losos na ghí a pepři

Jednoduchá pikantní omáčka se zeleným pepřem, citronovou šťávou a ghí. Podávejte s grilovanou zeleninou. Obsahuje pouze 226 kcal. při dostatečném přísunu kvalitních bílkovin.

600 g lososového filé z aljašského lososa, rozdělíme na 4 porce
1/4 lžičky plus špetka soli
2 lžičky olivového oleje
1/4 šálku citrónové šťávy
4 lžičky ghí
1 lžička zeleného pepře v octě, opláchnout a nadrtit

Osolte kousky lososa 1/4 lžičkou soli.
Rozehřejte olej na velké pánvi na středně až vysokém ohni. Přidejte lososa a poduste asi 4-7 minut na obou stranách. Rozdělte mezi čtyři talíře .
Sundejte pánev z ohně a ihned přidejte citronovou šťávu, ghí, pepř a zbývající špetku soli, jemně obalte rybu v ghí.
Každou porci ryby polijte omáčkou ( asi 2 lžičky na každou porci) .