Vegetariánské pullao

Vhodné vegetariánské jídlo ze zdravé rýže se zeleninou a kořením.

450 g basmati rýže
3 lžíce olivového oleje
½ lžičky hořčičných semínek
1 zelené chilli, najemno nakrájené
1 brambor, nakrájený na kostičky
1 mrkev, nakrájená na kostičky
40 g zelených fazolek, nakrájených na 5mm kousky
½ lžičky mleté kurkumy
1 lžička Rása koření
1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
¼ lžičky soli
400 ml vody

 

Propláchněte několikrát basmati rýži, dejte do hrnce, zalijte vodou a nechejte namočenou 30 minut a znovu přeceďte.
Rozehřejte na pánvi olej, orestujte hořčičná semínka, jakmile začnou vyskakovat, vmíchejte chilli, brambory, mrkev, fazolky, kurkumu, Rádsa koření a zázvor a za stálého míchání restujte 1 minutu.
Snižte oheň a vmíchejte basmati rýži se solí. Duste rýži a míchejte 2 minuty.
Přilijte vodu a přiveďte k varu. Pod pokličkou duste na nízkém ohni asi 25 minut.