Zelenina s rýží na thajský způsob

Lehké a výživné jídlo na podzim.

500 g bílé basmati rýže
sezamový olej
250 g chřestu
hlávka čínského zelí
středně velký špenát, nakrájený
čerstvý koriandr, listy nadrcené
půl okurky, oloupané a nakrájené
čerstvý zázvorový kořen, nakrájený na jemné kousky
2 stroužky česneku, prolisované.
plechovka kokosového mléka

 

Uvařte basmati rýži. Během jejího vaření nakrájejte zeleninu.

Na velké pánvi rozehřejte 2 lžíce sezamového oleje a prudce opečte zázvor s česnekem. Po minutě vmíchejte chřest, zelí a špenát. Poduste než začne špenát vadnout.

Vmíchejte plechovku kokosového mléka. Dobře promíchejte.

Jakmile je špenát uvařený, sundejte pánev z ohně a vmíchejte koriandr a okruku.

Podávejte ihned s rýží.