Jaro je ideální dobou na jarní očistu. V tomto jarním období lze přistupovat k odlehčovacím dnům, které zároveň podporují činnost jater a ledvin. Tato jarní detoxikace je neobyčejně účinná v tom, že pomáhá organismu rychle řešit potíže tam kde vznikají příznaky akutního onemocnění…

Mezi takovéto příznaky patří horečka, zánět, bolest, atd. A jsou to právě akutní onemocnění, u kterých zaznamenáváme největší úspěch s krátkodobou detoxikací. Vypijte ráno sklenici teplé vody se lžičkou bio jablečného octa, po celý den pak zeleninové šťávy (mrkev, řepa, celer, zelí, mrkev, listová zelenina), případně teplý vývar ze zeleniny. Teplou převařenou vodu podle potřeby pijte do 19 hodin.

Na jaře můžete projít také očistnou kúrou, při níž pije pampeliškový nebo kopřivový čaj. Kůra by měla trvat tři týdny. Nejkvalitnější k léčení je kopřiva sebraná v jarních
měsících, ale její sběr lze prodloužit až do září. Doporučuje se sbírat na prosluněných místech a vyhnout se místům, kde se jí
podezřele dobře daří. Tato místa bývají zamořena dusičnany.

Celkově lze říci, že půst delší než dva dny se nedoporučuje těm, kteří nemají s půstem zkušenosti. Dlouhodobý vodový půst může poškodit metabolismus a způsobit též nežádoucí reakce tzv. léčebnou krizi a náhlé zhoršení zdravotního stavu. Vhodnější je pomalejší detoxikace pomocí uvedených zeleninových šťáv (celerová, řepa-celer-mrkev apod) s např., zázvorovým čajem popíjeným během dne.

Při takové detoxikaci nenastávají výraznější nežádoucí účinky.

Petrželová detox šťáva
svazek zelené petrželky
hrst jetele nebo polníčku
3 jablka
3 mrkve
½ salátové okurky nebo římského salátu
1 cm zázvoru

Zelenou petrželku zbavíme stonků, opláchneme, jablka a okurku omyjeme a rozkrájíme na kousky, zázvor a pomeranč oloupeme. Střídavě odšťavňujeme.

Jemnou detoxikací je také přípravek Triphala, který při dlouhodobém užívání nahradí krátkodobé razantní očisty.

Veganská strava je extrém (až na jednu výjimku) a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.

Chronický zánět a nemoci

Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.

Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí

Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.

Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.

Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých ...

SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách

V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.

Doplňky stravy pro imunitu

Pestrá strava je základem, jak získat různé mikronutrienty, ale byliny jsou dalším nástrojem pro naši imunitu. Nejsou nutné, pokud žijeme relativně zdravě, ale výrazně nám pomáhají. Podle současných doporučení je základem nutričně bohatá strava, ale v případě větší fyzické zátěže, stresu, epidemie a prevence patří doplňky a byliny k praktickým prostředkům, jak podpořit imunitu.
Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Obilniny jsou semena z trávy Poaceae. Kromě toho existují pseudoobilniny, jako pohanka, quinoa, amarant a chia. Některé studie se snaží vzbudit dojem, že obilovny jsou nezbytnou součástí vyvážené stravy.
Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown je panické opatření, a historie ukáže, že lockdown je fatálním selháním a omylem v opatřeních proti Covidu i jiným virovým pandemiím. Důsledky lockdownu jsou závažnější než samotný COVID-19. Prof. Woolhouse.

Prodělání nemoci poskytuje lepší imunitu než očkování

O tom, že kolektivní imunita a prodělání nemoci poskytuje větší ochranu než očkování, a riziku očkování mladých lidí a dětí.
Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Klinické studie a vědecký výzkum prokazuje, že pro zdraví je zásadní vyvážený poměr mezi omega-6 a omega-3 tuky. Jak zmiňuji v mnoha článcích a knihách, výrazný nepoměr mezi omega-3 a omega-6 podporuje zánět.