Zdravá zahřívající polévka na chladné období.

2 polévkové lžíce vepřového sádla
1 cibule oloupaná a nakrájena na proužky
4 stroužky česneku oloupané a nakrájené na plátky
pár zrnek římského kmínu a fenyklu
1 cm oloupaného kořene zázvoru, nakrájeného najemno
1 střední oloupaná mrkev nastrouhaná nahrubo
1 kořenová oloupaná petržel nastrouhaná nahrubo
2 řapíky – řapíkatého celeru, zelenou nať nechat na ozdobení polévky
1, 2 l zeleninového vývaru nebo vody
3 kuličky celého pepře, nového koření
2 bobkové listy
1 zarovnaná čajová lžička drceného kmínu
1 kostka uzeného tofu
olivový olej na orestování tofu
6 stroužků česneku oloupaného a rozmačkaného česneku
1 zarovnaná čajová lžička sušené majoránky
pepř, sůl

Do hrnce dáme rozehřát sádlo, přidáme cibuli, česnek, kmín, fenykl, zázvor a krátce restujeme. Přidáme zeleninu a restujeme při nejmenší teplotě asi 5 minut. Pak přilijeme vývar nebo vodu, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, kmín a vaříme do změknutí zeleniny.

Mezitím si nastrouháme nahrubo tofu, orestujeme ho na pánvi s olejem dokřupava.

Necháme vychladnout.

Do uvařené polévky přidáme rozmačkaný česnek, majoránku, orestované tofu a dle chuti osolíme a opepříme. Na konec přidáme nasekanou zelenou nať z řapíkatého celeru.

Vejce plněná avokádovým krémem

Vejce plněná avokádovým krémem

Recept na plněná vejce bohatá na železo z Kuchařky pro dokonalou imunitu.
Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Recept na skvělou polévku s vysokým obsahem vitaminu C.
Vánoční svařené víno

Vánoční svařené víno

Poctivý domácí svařák, který zahřeje na těle i na duši a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Zimní čaj na posílení trávení

Zimní čaj na posílení trávení

Recept na směs koření pro přípravu čaje, který podpoří zdravé trávení.

Vánoční štola

Vánoční štola má velmi dlouhou tradici, první zmínky pocházející už z roku 1329. V tomto receptu použijeme tofu.

Vánoční kakaové koláčky

Tradiční „sádlové“ koláčky z kokosového oleje a pohankové mouky.

Raw vánoční kameny

Tři druhy netradičních vánočních „kamenů“. S práškem z modré spirulíny, ibišku nebo raw kakaa.

Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Vánoční polévka

Kapří polévka jinak...

Voňavé kokosky

I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky... (Pokračování textu…)

Pikantní čočka Beluga

Čočka je z luštěnin nejstravitelnější, zvláště pokud ji dochutíme kořením. (Pokračování textu…)

Datlové kuličky

Kombinace datlí a zdravých ořechů. 1 hrnek vypeckovaných datlí2 polévkové lžíce vody1 hrnek mletých vlašských ořechů4 polévkové lžíce datlového sirupuMleté ořechy na obalení ...