3 velká uvařená artyčoková srdíčka nebo fazolové lusky
1 1/2 čajové lžičky citrónové šťávy
1 čajová lžička jemně nastrouhané citrónové kůry
kamenná sůl
230 gramů sušených fettuccini
1/4 šálku (165 gramů) másla ghí nebo běžného másla
1/2 šálku (120 ml) hustého kokosového mléka
špetka koření hing (čertovo lejno) (není nutné)
1/4 šálku (75 gramů) nastrouhaného parmezánu
černý pepř
1/4 šálku (60 ml) nasekané čerstvé petrželky
Nakrájejte srdíčka artyčoku a přimíchejte citrónovou kůru, citrónovou šťávu a trochu soli. Odložte stranou.
Uvařte fettuccini způsobem „al dente“. Poté těstoviny sceďte.
Rozpusťte máslo na pánvičce. Přidejte zázvor a osmahněte po dobu 30 sekund, dokud se nezačne uvolňovat vůně. Přidejte kokosové mléko a přiveďte do varu.
Smíchejte fettuccini se smetanovou směsí, artyčoky, parmezánem a petrželkou. Přidejte špetku pepře a dochuťte solí. Ihned podávejte.