Cizrna je jena z nejchutnějšich luštěnin. Přidávejte kurkumu proti nadýmání.

150g cizrny

2 červené cibule

200g dýně hokaido

5 cherry rajčat

2 brambory

1 mrkev

svazek čerstvého koriandru

2stroužky česneku

1,5 lžičky zeleninového bujonu

1,5 lžičky římského kmínu

1,5 lžičky mleté papriky

1,5 lžičky skořice

1 lžičky kurkumy

4 lžíce olivového oleje

kousek čerstvého zázvoru (oloupeme a nastrouháme na jemno).

bCizrnu, namočenou přes noc, propláchněte, dejte do většího hrnce a odděleně vařte do měkka 30-40 minut. Nebo rovnou bez namáčení uvařte v tlakovém hrnci.
Cibuli nakrájenou na drobno vložte do rozpáleného oleje a osmahněte do hněda. Přidejte koření a vše krátce osmahněte ( 3-5 minut). Zalijte vodou, přidejte na kostky nakrájené brambory a mrkev, dochuťte bujonem, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
Přidejte na větší kostky nakrájenou dýni hokaido ( nemusí se loupat, stačí jen umýt a vydlabat semínka), rajčata a vše opět duste, až začne dýně měknout. Dle potřeby dolijte trochu vody, aby byla zelenina ponořená.
Do směsi vsypte uvařenou cizrnu. Odstavte a vmíchejte nasekaný koriandr.

Vejce plněná avokádovým krémem

Vejce plněná avokádovým krémem

Recept na plněná vejce bohatá na železo z Kuchařky pro dokonalou imunitu.
Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Recept na skvělou polévku s vysokým obsahem vitaminu C.
Vánoční svařené víno

Vánoční svařené víno

Poctivý domácí svařák, který zahřeje na těle i na duši a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Zimní čaj na posílení trávení

Zimní čaj na posílení trávení

Recept na směs koření pro přípravu čaje, který podpoří zdravé trávení.

Vánoční štola

Vánoční štola má velmi dlouhou tradici, první zmínky pocházející už z roku 1329. V tomto receptu použijeme tofu.

Vánoční kakaové koláčky

Tradiční „sádlové“ koláčky z kokosového oleje a pohankové mouky.

Raw vánoční kameny

Tři druhy netradičních vánočních „kamenů“. S práškem z modré spirulíny, ibišku nebo raw kakaa.

Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Vánoční polévka

Kapří polévka jinak...

Voňavé kokosky

I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky... (Pokračování textu…)

Pikantní čočka Beluga

Čočka je z luštěnin nejstravitelnější, zvláště pokud ji dochutíme kořením. (Pokračování textu…)

Datlové kuličky

Kombinace datlí a zdravých ořechů. 1 hrnek vypeckovaných datlí2 polévkové lžíce vody1 hrnek mletých vlašských ořechů4 polévkové lžíce datlového sirupuMleté ořechy na obalení ...