Cizrna je jena z nejchutnějšich luštěnin. Přidávejte kurkumu proti nadýmání.
150g cizrny
2 červené cibule
200g dýně hokaido
5 cherry rajčat
2 brambory
1 mrkev
svazek čerstvého koriandru
2stroužky česneku
1,5 lžičky zeleninového bujonu
1,5 lžičky římského kmínu
1,5 lžičky mleté papriky
1,5 lžičky skořice
1 lžičky kurkumy
4 lžíce olivového oleje
kousek čerstvého zázvoru (oloupeme a nastrouháme na jemno).
bCizrnu, namočenou přes noc, propláchněte, dejte do většího hrnce a odděleně vařte do měkka 30-40 minut. Nebo rovnou bez namáčení uvařte v tlakovém hrnci.
Cibuli nakrájenou na drobno vložte do rozpáleného oleje a osmahněte do hněda. Přidejte koření a vše krátce osmahněte ( 3-5 minut). Zalijte vodou, přidejte na kostky nakrájené brambory a mrkev, dochuťte bujonem, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
Přidejte na větší kostky nakrájenou dýni hokaido ( nemusí se loupat, stačí jen umýt a vydlabat semínka), rajčata a vše opět duste, až začne dýně měknout. Dle potřeby dolijte trochu vody, aby byla zelenina ponořená.
Do směsi vsypte uvařenou cizrnu. Odstavte a vmíchejte nasekaný koriandr.