Cizrna se zeleninou je velmi výživný pokrm na podzimní období.

250g cizrny

2 plechovky drcených rajčat

1 lžíce bujonu

1 lžička skořice

1 lžička Trikatu

1 lžíce provensálského koření

2 lilky

1 velká cibule

1 dcl olivového oleje

Lilek nakrájejte na silnější kolečka, osolte a nechte na plechu 10 minut ,,vypotit“, vodu otřete.

Pokapejte částí oleje, posypte provensálským kořením a pečte do změknutí při 170 °C. Nechte vychladnout.

Ve větším hrnci osmahněte na oleji nakrájenou cibuli.Zalijte rajčaty, přidejte část zeleninového bujonu a skořici a krátce poduste.

Nakonec vsypte uvařenou cizrnu (kterou jste před tím nechali přes noc namáčet a poté 60 minut vařili) a promíchejte. Směs nalijte do zapékací misky a nechte zchladnout, aby povrch mírně ztuhnul.

Do misky dejte koření Trikatu a zbytej vývaru. Důkladně promíchejte. Na cizrnovou směs poklaďte upečené lilky a potřete ghí.

Předehřejte troubu na 180°C a zapékejte 20 minut do zlatova.

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Recept na skvělou polévku s vysokým obsahem vitaminu C.
Vánoční svařené víno

Vánoční svařené víno

Poctivý domácí svařák, který zahřeje na těle i na duši a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Zimní čaj na posílení trávení

Zimní čaj na posílení trávení

Recept na směs koření pro přípravu čaje, který podpoří zdravé trávení.

Vánoční štola

Vánoční štola má velmi dlouhou tradici, první zmínky pocházející už z roku 1329. V tomto receptu použijeme tofu.

Vánoční kakaové koláčky

Tradiční „sádlové“ koláčky z kokosového oleje a pohankové mouky.

Raw vánoční kameny

Tři druhy netradičních vánočních „kamenů“. S práškem z modré spirulíny, ibišku nebo raw kakaa.

Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Vánoční polévka

Kapří polévka jinak...

Voňavé kokosky

I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky... (Pokračování textu…)

Pikantní čočka Beluga

Čočka je z luštěnin nejstravitelnější, zvláště pokud ji dochutíme kořením. (Pokračování textu…)

Datlové kuličky

Kombinace datlí a zdravých ořechů. 1 hrnek vypeckovaných datlí2 polévkové lžíce vody1 hrnek mletých vlašských ořechů4 polévkové lžíce datlového sirupuMleté ořechy na obalení ...

Pečený pórek

Pro střevo zdravá příloha k masu či rybě.