Cizrna se zeleninou je velmi výživný pokrm na podzimní období.
250g cizrny
2 plechovky drcených rajčat
1 lžíce bujonu
1 lžička skořice
1 lžička Trikatu
1 lžíce provensálského koření
2 lilky
1 velká cibule
1 dcl olivového oleje
Lilek nakrájejte na silnější kolečka, osolte a nechte na plechu 10 minut ,,vypotit“, vodu otřete.
Pokapejte částí oleje, posypte provensálským kořením a pečte do změknutí při 170 °C. Nechte vychladnout.
Ve větším hrnci osmahněte na oleji nakrájenou cibuli.Zalijte rajčaty, přidejte část zeleninového bujonu a skořici a krátce poduste.
Nakonec vsypte uvařenou cizrnu (kterou jste před tím nechali přes noc namáčet a poté 60 minut vařili) a promíchejte. Směs nalijte do zapékací misky a nechte zchladnout, aby povrch mírně ztuhnul.
Do misky dejte koření Trikatu a zbytej vývaru. Důkladně promíchejte. Na cizrnovou směs poklaďte upečené lilky a potřete ghí.
Předehřejte troubu na 180°C a zapékejte 20 minut do zlatova.