undefinedasi 11/2 šálku vařené cizrny (návod v předešlém receptu) nebo použijeme konzervovanou
½ šálku kuskusu
1 masité rajče, spařené a sloupnuté
1 cibule
2 stroužky česneku
½ skleničky červeného vína
2 lžíce sójové světlé omáčky
2 lžíce pikantní hořčice (francouzské)
lžíce nakrájené petrželové natě
3 – 4 lžíce olivového oleje
špetka sušeného rozmarýnu a tymiánu
Tento pokrm se připravuje nejlépe v mixéru.
Kuskus přelijte horkou vodou a nechejte stát 10 minut, pak jej dejte do mixéru, přidejte cizrnu, pokrájené rajče, nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, víno, sójovou omáčku, hořčici, petrželovou nať, olej a vše rozmixujte. Dochuťte prsty nadrceným rozmarýnem a tymiánem a dejte do lednice vychladit. Pak ze směsi tvořte vlhkýma rukama kuličky, poklaďte na plech a pečte ve vyhřáté troubě při teplotě asi 180°C dozlatova.
Do vyhřáté trouby můžeme dát ještě na pár minut nakrájený celozrnný pita chléb, pokapaný olivovým olejem, trochu osolený a opepřený, který s upečenými kuličkami výborně chutná. Podáváme se zeleninovým salátem.