1/2 šálku bulguru
1/2 šálku petrželové nati
1/2 šálku lístků máty
1/2 šálku koriandru, listů
1 střední stroužek česneku, nahrubo nasekaný
1/2 lžičky mletého koriandru
1 plechovka cizrny, opláchnutá a osušená
himalájská sůl a čerstvě mletý černý pepř
1/2 šálku špaldové mouky
1/2 šálku vody
1 1/2 šálky bio strouhanky
1/2 šálku olivového oleje
1 avokádo
1 lžíce citrónové šťávy 
plátky limetky, plátky cibule, nakládané zeleniny, nasekané lístky koriandru

Přiveďte 2 šálky vody k varu. Vsypte bulgur a vařte do měkka, asi 10 minut. Přeceďte.

Mezitím smíchejte petržel, mátu, čerstvý koriandr, česnek, koriandr v míse a rozmixujte. Přidejte polovinu cizrny a rozmixujte na hrubé pyré. Dejte do velké mísy.

Rozmixujte zbývající cizrnu. Přeneste do hotové mísy s cizrnou. Přecezený bulgur přidejte do mísy. Ochuťte solí a pepřem, pak dobře směs promíchejte a následně hnětě rukama. Těsto formujte do tenkých 10 cm velkých a 2 cm silných placiček.

Smíchejte mouku a vodu v středně velké misce a rozšlehejte do hladka. Strouhanku dejte do druhé středně velké mísy.

Placičky postupně obalte v mouce a strouhance.

Rozehřejte polovinu oleje v pánvi na středně-vysoké teplotě. Opatrně osmažte polovinu placiček dozlatova na obou stranách, vždy asi 2 minuty.

Rozmačkejte dužinu avokáda ve středně velké misce na kaši vidličkou. Osolte a dochuťte limetkovou šťávou.

Podávejte cizrnové karbanátky s avokádem, nakrájenou cibulí, pickles a měsíčky citronu.

Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Vánoční polévka

Kapří polévka jinak...

Voňavé kokosky

I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky... (Pokračování textu…)

Pikantní čočka Beluga

Čočka je z luštěnin nejstravitelnější, zvláště pokud ji dochutíme kořením. (Pokračování textu…)

Datlové kuličky

Kombinace datlí a zdravých ořechů. 1 hrnek vypeckovaných datlí2 polévkové lžíce vody1 hrnek mletých vlašských ořechů4 polévkové lžíce datlového sirupuMleté ořechy na obalení ...

Pečený pórek

Pro střevo zdravá příloha k masu či rybě.

Salát s řepovými listy, ořechy a granátovými semínky

Salát s protizánětlivými látkami a vlákninou. 6 velkých listů řepy1/3 šálku granátových semínek½ šálku vlašských ořechů (Pokračování textu…)

Mátovo-avokádové smoothie

Avokádo obsahuje zdravý tuk a máta s daltemi jsou ideální letní ingredience. (Pokračování textu…)

Kokosovo-hráškovo-mátová polévka

Letní polévka. • 2 lžíce extra panenského olivového oleje• 1 žlutá cibule, nakrájená• 1 plechovka sterilovaného hrášku• 1 šálek mátových listů, + pár listů na ozdobu• 1/4 lžička soli• 1/2 ...
Mrkvovo-kurkumovo-zázvorové smoothie

Mrkvovo-kurkumovo-zázvorové smoothie

Detoxikační smoothie s kořením proti mikrobům. (Pokračování textu…)
Jarní detox šťáva

Jarní detox šťáva

Jednoduchá detoxikační šťáva na jaro. (Pokračování textu…)

Mandlové hříbečky

K dostání je již mandlová mouka, s jejíž pomocí upečete dobré bezlepkové cukroví. 1 hrnek mandlové mouky¾ hrnku palmového cukru2 bílky1 čajová lžička bio kakaa1 bílek na slepení hříbků ...