1/2 šálku bulguru
1/2 šálku petrželové nati
1/2 šálku lístků máty
1/2 šálku koriandru, listů
1 střední stroužek česneku, nahrubo nasekaný
1/2 lžičky mletého koriandru
1 plechovka cizrny, opláchnutá a osušená
himalájská sůl a čerstvě mletý černý pepř
1/2 šálku špaldové mouky
1/2 šálku vody
1 1/2 šálky bio strouhanky
1/2 šálku olivového oleje
1 avokádo
1 lžíce citrónové šťávy
plátky limetky, plátky cibule, nakládané zeleniny, nasekané lístky koriandru
Přiveďte 2 šálky vody k varu. Vsypte bulgur a vařte do měkka, asi 10 minut. Přeceďte.
Mezitím smíchejte petržel, mátu, čerstvý koriandr, česnek, koriandr v míse a rozmixujte. Přidejte polovinu cizrny a rozmixujte na hrubé pyré. Dejte do velké mísy.
Rozmixujte zbývající cizrnu. Přeneste do hotové mísy s cizrnou. Přecezený bulgur přidejte do mísy. Ochuťte solí a pepřem, pak dobře směs promíchejte a následně hnětě rukama. Těsto formujte do tenkých 10 cm velkých a 2 cm silných placiček.
Smíchejte mouku a vodu v středně velké misce a rozšlehejte do hladka. Strouhanku dejte do druhé středně velké mísy.
Placičky postupně obalte v mouce a strouhance.
Rozehřejte polovinu oleje v pánvi na středně-vysoké teplotě. Opatrně osmažte polovinu placiček dozlatova na obou stranách, vždy asi 2 minuty.
Rozmačkejte dužinu avokáda ve středně velké misce na kaši vidličkou. Osolte a dochuťte limetkovou šťávou.
Podávejte cizrnové karbanátky s avokádem, nakrájenou cibulí, pickles a měsíčky citronu.