1/2 šálku bulguru
1/2 šálku petrželové nati
1/2 šálku lístků máty
1/2 šálku koriandru, listů
1 střední stroužek česneku, nahrubo nasekaný
1/2 lžičky mletého koriandru
1 plechovka cizrny, opláchnutá a osušená
himalájská sůl a čerstvě mletý černý pepř
1/2 šálku špaldové mouky
1/2 šálku vody
1 1/2 šálky bio strouhanky
1/2 šálku olivového oleje
1 avokádo
1 lžíce citrónové šťávy 
plátky limetky, plátky cibule, nakládané zeleniny, nasekané lístky koriandru

Přiveďte 2 šálky vody k varu. Vsypte bulgur a vařte do měkka, asi 10 minut. Přeceďte.

Mezitím smíchejte petržel, mátu, čerstvý koriandr, česnek, koriandr v míse a rozmixujte. Přidejte polovinu cizrny a rozmixujte na hrubé pyré. Dejte do velké mísy.

Rozmixujte zbývající cizrnu. Přeneste do hotové mísy s cizrnou. Přecezený bulgur přidejte do mísy. Ochuťte solí a pepřem, pak dobře směs promíchejte a následně hnětě rukama. Těsto formujte do tenkých 10 cm velkých a 2 cm silných placiček.

Smíchejte mouku a vodu v středně velké misce a rozšlehejte do hladka. Strouhanku dejte do druhé středně velké mísy.

Placičky postupně obalte v mouce a strouhance.

Rozehřejte polovinu oleje v pánvi na středně-vysoké teplotě. Opatrně osmažte polovinu placiček dozlatova na obou stranách, vždy asi 2 minuty.

Rozmačkejte dužinu avokáda ve středně velké misce na kaši vidličkou. Osolte a dochuťte limetkovou šťávou.

Podávejte cizrnové karbanátky s avokádem, nakrájenou cibulí, pickles a měsíčky citronu.

Vejce plněná avokádovým krémem

Vejce plněná avokádovým krémem

Recept na plněná vejce bohatá na železo z Kuchařky pro dokonalou imunitu.
Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Recept na skvělou polévku s vysokým obsahem vitaminu C.
Vánoční svařené víno

Vánoční svařené víno

Poctivý domácí svařák, který zahřeje na těle i na duši a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Zimní čaj na posílení trávení

Zimní čaj na posílení trávení

Recept na směs koření pro přípravu čaje, který podpoří zdravé trávení.

Vánoční štola

Vánoční štola má velmi dlouhou tradici, první zmínky pocházející už z roku 1329. V tomto receptu použijeme tofu.

Vánoční kakaové koláčky

Tradiční „sádlové“ koláčky z kokosového oleje a pohankové mouky.

Raw vánoční kameny

Tři druhy netradičních vánočních „kamenů“. S práškem z modré spirulíny, ibišku nebo raw kakaa.

Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Vánoční polévka

Kapří polévka jinak...

Voňavé kokosky

I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky... (Pokračování textu…)

Pikantní čočka Beluga

Čočka je z luštěnin nejstravitelnější, zvláště pokud ji dochutíme kořením. (Pokračování textu…)

Datlové kuličky

Kombinace datlí a zdravých ořechů. 1 hrnek vypeckovaných datlí2 polévkové lžíce vody1 hrnek mletých vlašských ořechů4 polévkové lžíce datlového sirupuMleté ořechy na obalení ...