Rychlý a zdravý letní luštěninový salát.
2 šálky vařené nebo konzervované cizrny, přecezená
4 artyčoky v nálevu
4 velké sušená rajčata
250 g velmi zralých cherry rajčátek, rozpůlených
8 jarních cibulek, nakrájených na plátky
hrst bazalky, natrhaná
1 malý trs pažitky
listy petržele, nasekané
60 g parmezánu, strouhaného
1 polévková lžíce nadrceného černého pepře
Dresink
1/3 šálku extra panenského olivového oleje
1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
1 lžička dijonské hořčice
1 malý stroužek česneku, drcený
sůl a pepř
Ve velké míse smíchejte ingredience na dresink a rozmíchejte vidličkou. Přidejte cizrnu, artyčoky, rajčata a procmíhjte.
Nechejte zakryté vychladit 3-4 hodiny.
Před podáváním přidejte cherry rajčata, šalotku, bazalku, pažitkua petržel. Promíchejte, posypejte parmezánem a dochuťte pepřem.