4 klasy sladké kukuřice, oloupané a nakrájené
5 zelených cibulí, najemno nakrájených
½ svazku čerstvého koriandru, nakrájeného na ½ šálku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce ječné nebo celozrnné pšeničné mouky
1-2 šálky vývaru
2-3 šálky sojového mléka
¼ lžičky mleté červené chilli
1 lžička čerstvě mletého koriandru nebo n2 lžičky koupeného mletého koriandru
Na středním ohni rozehřejte olej ve 4 litrovém hrnci. Orestujte spodní bílou část nakrájené cibule. Po minutě vmíchejte mouku a na mírném ohni povařte. Zalijte vývarem a zahřejte na středním až vyšším ohni.
Klasy vhoďte do horkého vývaru a duste 5 minut. Občas zamíchejte. Postupně po malém množství přilévejte sojové mléko a přiveďte k varu. Dochuťte chilli a koriandrem. Poduste dalších asi 10-15 minut.
Ozdobte koriandrem a zelenou nakrájenou cibulí.