Chutné italské jídlo na oběd.

250 g širokých nudlí lasagne, uvařených v
mírně osolené vodě
3/4 šálku mozzarella sýra, nastrouhaný
11/2 šálku bio tvarohu
1/4 šálku parmezánu, strouhaného
11/2 šálku syrové cukety , nakrájené
2 a ½ šálku rajčatové omáčky
2 lžičky bazalky, sušené
2 lžičky oregana, sušeného
1/4 šálku cibule
1 stroužek česneku
1/8 lžičky černého pepře

1. Předehřejte troubu na 175°C. Lehce vymažte zapékací misku olivovým olejem.
2 . V malé misce smíchejte 1/8 šálku mozzarelly a 1 polévkovou lžíci
parmezánu. Dejte stranou.
3. Ve středně velké míse smíchejte zbývající mozzarellu s parmazánem
a tvarohem. Dobře promíchejte a dejte stranou.
4 . Smíchejte rajskou omáčku se zbývajícími přísadami. Tenkou
vrstvu rajčatové omáčce naneste na dno zapékací misky. Přidejte třetinu
lasagní do jedné vrstvy. Polovinu tvarohové směsi dejte na
nudle. Přidejte vrstvu cukety.
5 . Opakujte vrstvy. Přelijte tenkou vrstvou omáčky. Nakonec dejte nudle, omáčku,
a připravenou sýrovou směs. Překryjte alobalem.
6. . Pečte 30-40 minut. Nechejte vychladnout po dobu 10-15 minut.

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Recept na skvělou polévku s vysokým obsahem vitaminu C.
Vánoční svařené víno

Vánoční svařené víno

Poctivý domácí svařák, který zahřeje na těle i na duši a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Zimní čaj na posílení trávení

Zimní čaj na posílení trávení

Recept na směs koření pro přípravu čaje, který podpoří zdravé trávení.

Vánoční štola

Vánoční štola má velmi dlouhou tradici, první zmínky pocházející už z roku 1329. V tomto receptu použijeme tofu.

Vánoční kakaové koláčky

Tradiční „sádlové“ koláčky z kokosového oleje a pohankové mouky.

Raw vánoční kameny

Tři druhy netradičních vánočních „kamenů“. S práškem z modré spirulíny, ibišku nebo raw kakaa.

Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Vánoční polévka

Kapří polévka jinak...

Voňavé kokosky

I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky... (Pokračování textu…)

Pikantní čočka Beluga

Čočka je z luštěnin nejstravitelnější, zvláště pokud ji dochutíme kořením. (Pokračování textu…)

Datlové kuličky

Kombinace datlí a zdravých ořechů. 1 hrnek vypeckovaných datlí2 polévkové lžíce vody1 hrnek mletých vlašských ořechů4 polévkové lžíce datlového sirupuMleté ořechy na obalení ...

Pečený pórek

Pro střevo zdravá příloha k masu či rybě.