4 lžíce extra panenského olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky (1 šálek)
3-4 lžíce koření Pačak nebo Rása
2 plechovky drcených rajčat
4 mrkve, nakrájené na malé kousky (1 šálek)
1 tuřín, nakrájený na malé kousky (1 šálek)
2 cukety, nakrájené na malé kousky (1 šálek)
1 ½ šálku vařené cizrny, nebo 1 plechovka cizrny, opláchnuté a přecezené
1 ½ šálku kuskusu
1 lžička soli

1. Rozehřejte 2 lžíce oleje v hrnci na mírném ohni. Přidejte cibuli, osmahněte 5 minut, přidejte koření, a duste 1 minutu, než koření ztmavne. Vmícháme rajčata a 3 šálky vody a dochutíme solí a pepřem. Snižte teplotu na středně nízkou, a duste pod pokličkou 20 minut. Přidejte mrkev a červenou řepu, a duste s pokličkou 10 minut. Přidejte cuketu a 3/4 šálku cizrny, a vařte dalších 5 minut.

2. Zbývající 3/4 šálku cizrny rozmixujte v kuchyňském robotu na pyré. Vmíchejte pak pyré do zeleninové směsi, a dochuťte solí a pepřem. Nalijte zeleninovou směs do zapékací misky.

3. Předehřejte troubu na 170 st.C. Smíchejte kuskus a sůl do velké mísy. Zalijte 3 šálky vroucí vody, a nechejte odstát 5 minut pod poličkou, dokud se nevstřebá veškerá voda. Načechrejte vidličkou a vmíchejte zbývající 2 lžíce oleje. Rozprostřete kuskus na zeleninovou směs v zapékací misce. Pečte 30 minut, nebo dokud kuskus nezačne hnědnout. Nechejte odstát 10 minut, než budete podávat.

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Recept na skvělou polévku s vysokým obsahem vitaminu C.
Vánoční svařené víno

Vánoční svařené víno

Poctivý domácí svařák, který zahřeje na těle i na duši a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Zimní čaj na posílení trávení

Zimní čaj na posílení trávení

Recept na směs koření pro přípravu čaje, který podpoří zdravé trávení.

Vánoční štola

Vánoční štola má velmi dlouhou tradici, první zmínky pocházející už z roku 1329. V tomto receptu použijeme tofu.

Vánoční kakaové koláčky

Tradiční „sádlové“ koláčky z kokosového oleje a pohankové mouky.

Raw vánoční kameny

Tři druhy netradičních vánočních „kamenů“. S práškem z modré spirulíny, ibišku nebo raw kakaa.

Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Vánoční polévka

Kapří polévka jinak...

Voňavé kokosky

I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky... (Pokračování textu…)

Pikantní čočka Beluga

Čočka je z luštěnin nejstravitelnější, zvláště pokud ji dochutíme kořením. (Pokračování textu…)

Datlové kuličky

Kombinace datlí a zdravých ořechů. 1 hrnek vypeckovaných datlí2 polévkové lžíce vody1 hrnek mletých vlašských ořechů4 polévkové lžíce datlového sirupuMleté ořechy na obalení ...

Pečený pórek

Pro střevo zdravá příloha k masu či rybě.