4 šálky zeleninového vývaru
60 g čerstvého zázvoru, oloupaný a nakrájená na tenké plátky
250 g tofu, nakrájený na kostičky
1-2 šálky nakrájené brokolice
120 g sušených špenátových nudlí, soba nudlí, nebo rýžových nudlí
1 – 2 lžíce tamari sojové omáčky
1/4 šálku čerstvé bazalky, natrhané na kousky
1/4 šálku čerstvé máty, natrhané na kousky
limetková šťáva
orestovaná lžička sezamového olej
Vývar, zázvor a tofu ve velkém hrnci a přiveďte k varu. Snižte oheň, a poduste na mírném ohni deset minut. Tofu dejte z pánve a odložte stranou.
Nyní přidejte brokolici do vroucí polévky. Vařte jen minutu, a odstraňte z pánve vidličkou. Přidejte těstoviny do zázvorového vývaru a vaříme do měkka, za stálého míchání. Odstraňte těstoviny vidličkou, dejte stranou, a vylijte většinu vývaru a všechny zázvorové plátky.
Vraťte tofu, brokolici a nudle do hrnce. Vmíchejte sojovou omáčkou, bazalku, mátu, a vymačkanou limetkovou šťávu.
Dochuťte solí, sojovou omáčkou, a jednou nebo dvěmi kapkami orestovaného sezamového oleje.