2 lžičky olivového oleje
1 šalotka, nasekaná
2 šálky cherry rajčat, rozpůlených
½ lžičky soli
2 šálky jemných ovesných vloček
1 stroužek česneku, prolisovaného
45 g sýra feta, nakrájeného na malé kostky
¼ šálku čerstvých listů bazalky, natrhané na kousky
1 lžíce orestovaných piniových (nebo jiných) oříšků
Rozehřejte olej na pánvi na středně-vysokém ohni. Přidejte šalotku, rajčata a sůl. Poduste 5 minut, až šalotka změkne a rajčata začnou uvolňovat šťávu.
Přidejte oves; poduste 1 minutu. Vmíchejte česnek a 4 šálky vody a přiveďte k varu. Snižte teplotu na středně nízký oheň, a duste, bez pokličky 10 minut.
Sundejte z plotýnky a přidejte sýr. Posypejte bazalkou a piniovými oříšky.