2 lžíce olivového oleje
2 balíčky exotické směs hub, nakrájených
1 balíček nakrájených žampionů
1 lžička mletého čerstvého tymiánu
1/2 lžičky mletého čerstvého oregana
3 stroužky česneku, prolisovaného
1/3 šálku zeleninového vývaru
2 lžičky čerstvé citronové šťávy
1/8 lžičky soli
1/8 čajové lžičky černého pepře
2 šálky nehomogenizovaného mléka
1 a 1/2 šálku zeleninového vývaru
3/4 šálku instantní polenty
1 šálek nastrouhaného parmezánu
1/4 lžičky soli
Rozehřejte olej na pánvi při vysoké teplotě. Přidejte houby, a orestujte 4 minuty. Přidejte bylinky a česnek, poduste 1 minutu. Vmíchejte 1/3 šálku vývaru, šťávu, 1/8 lžičky soli, a pepř.
Přiveďte mléko a 1 1/2 šálku vývaru k varu. Vmíchejte polentu, a duste 4 minuty za stálého míchání.
Zamíchejte polovinu sýra a 1/4 lžičky soli. Pak posypejte zbývajícím sýrem a grilujte 5 minut.
Nakonec před servírovaním přidejte 1/2 šálu zbylých hub.