Lehká a sytá polévka, ideální k večeři.
1 šálek červené čočky
extra panenský olivový olej
1 menší cibule, ankrájená
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky hořčičných semínek
1/2 lžičky fenyklu
1 lžička kurkumy
kořenová zelenina (mrkev, celer, pastiňák řepa), nakrájená
zeleninový bujón bio
himalájská sůl
Zahřejte olivový olej nebo ghí na ohni a zpěňte cibulku do zlatova, asi 5 minut, orestujte římský kmín, hořčičná semínka a fenykl, po asi 2 minutách přidejte kurkumu, zalijte trochou vody a vmíchejte kořenovou zeleninu a duste asi 5 minut.
Mezitím propláchněte čočku, vmíchejte k zelenině a zalijte vodou podle toho, jak chcete polévku hustou.
Během vaření na mírném ohni přidejte zeleninový bujón a himálajskou sůl podle chuti a duste do měkka.