1 a 1/2 šálků dlouhozrnné neloupané nebo basmati rýže
3 šálků studené vody
1/2 lžičky kamenné himalájské soli
2 lžic čerstvé citronové šťávy
2 lžic extra panenského olivového oleje
1 lžičku sušeného oregána
3 lžic čerstvé bazalky
1/4 lžiček černého pepře
2 šálků baby špenátových listů
1 střední červená paprika, najemno nakrájená
1 malá okurka, nakrájená na malé kousky
1/2 šálku nakrájené cibule nebo šalotky
1/2 šálku černých oliv
1/2 šálku orestovaných piniových oříšků nebo dýňových a slunečnicových semínek
1/2 uvařených fazolí
1/4 – 1/2 šálku nadrobeného feta sýra (není nutné)

Rýži uvařte večer a přes noc dejte do lednice. Rýži řádně propláchněte.
Rýži přiveďte k varu. Přidejte ½ lžičky soli a pod pokličkou duste na mírném plameni do měkka, asi 45 minut. Rýži dejte stranou a nechejte odstát na pokojovou teplotu.
Smíchejte citronovou šťávu, olivový olej, oregáno, bazalku, sůl a pepř ve velké míse.
Promíchejte rýži s olivovým olejem. Vmíchejte špenát, papriku, okurku, cibuli, olivy, fazole a piniové oříšky.
Podávejte při pokojové teplotě.
Velmi vhodné jednoduché jídlo do práce. Lze uchovávat v ledničce 2-3 dny.

Vejce plněná avokádovým krémem

Vejce plněná avokádovým krémem

Recept na plněná vejce bohatá na železo z Kuchařky pro dokonalou imunitu.
Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Recept na skvělou polévku s vysokým obsahem vitaminu C.
Vánoční svařené víno

Vánoční svařené víno

Poctivý domácí svařák, který zahřeje na těle i na duši a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Zimní čaj na posílení trávení

Zimní čaj na posílení trávení

Recept na směs koření pro přípravu čaje, který podpoří zdravé trávení.

Vánoční štola

Vánoční štola má velmi dlouhou tradici, první zmínky pocházející už z roku 1329. V tomto receptu použijeme tofu.

Vánoční kakaové koláčky

Tradiční „sádlové“ koláčky z kokosového oleje a pohankové mouky.

Raw vánoční kameny

Tři druhy netradičních vánočních „kamenů“. S práškem z modré spirulíny, ibišku nebo raw kakaa.

Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Vánoční polévka

Kapří polévka jinak...

Voňavé kokosky

I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky... (Pokračování textu…)

Pikantní čočka Beluga

Čočka je z luštěnin nejstravitelnější, zvláště pokud ji dochutíme kořením. (Pokračování textu…)

Datlové kuličky

Kombinace datlí a zdravých ořechů. 1 hrnek vypeckovaných datlí2 polévkové lžíce vody1 hrnek mletých vlašských ořechů4 polévkové lžíce datlového sirupuMleté ořechy na obalení ...