½ kostky organického tofu
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžíce tamari
3 nakrájené šalotky
1 šálek najemno nakrájeného červeného zelí
2 šálky růžiček brokolice
1 šálek hrášku
Citrónová tahini omáčka
2 až 3 lžíce avokádového oleje
1 až 2 lžíce tahini
3 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce tamari
špetka kajenského pepře
¼ šálku čerstvě nakrájené bazalky
palmový cukr na dochucení
Předehřejte troubu na 200 st.C.
Tofu opláchněte a nakrájejte na malé kousky. Vložte do skleněné nádoby a promíchejte s olivovým olejem, tamari a šalotkou.
Polovinu velkého hrnce naplňte vodou a přiveďte k varu.
Pečte tofu asi 45 minut.
Do vařící vody dejte zelí, snižte oheň, duste 5 minut, přidejte brokolici, 3 minuty poduste a další 2 minuty ještě duste s hráškem.
Rozmixujte ingredience na citrónovou tahini omáčku.
Zeleninu nechejte okapat a upravte na talíře.
Na zeleninu dejte tofu a nakonec citrónovou tahini omáčku.