1 větší balíček tofu, osušený, a nakrájený na kostky
1 střední červená cibule, nakrájená na plátky
2 lžičky extra panenského olivového oleje
2 lžičky opékané sezamového oleje
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
1 polévková lžíce tahin
1 polévková lžíce sojové omáčky Tamari
2 lžičky čistého javorového sirupu
1 lžička jablečného octa
3 šálky hrášku
1 polévková lžíce sezamových semínek
Předehřejte troubu na 220 st.C.
Promíchejte tofu, cibule, řepkový olej, sezamový olej, sůl a pepř ve velké míse. Dejte na velký plech a pečte tofu dozlatova, asi 15 – 20 minut.
Rozšlehejte tahini, sojovou omáčku, javorový sirup a ocet v misce. Vyndejte tofu z trouby, přidejte hrášek a obalte v javorovém sirupu, dobře promíchejte. Posypejte sezamovými semínky. Vraťte se do trouby a pokračjte v pečení pražení, dokud hrášek není křupavý, dalších 8 – 12 minut.