3vestky obsahují velké množství antioxidantů a polyfenolů.

6 porcí

Náplň

6 šálků na plátky nakrájených zralých švestek,  bez pecek a oloupaných v případě potřeby, nebo 6 šálků třešní bez pecek 
1/3 šálku palmového cukru
1 lžíce pomerančové šťávy

Poleva

2 šálky celozrnné strouhanky 
1/4 šálku přírodního cukru
1 lžička mleté ​​skořice
1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů
2 lžíce ghí

Předehřejte troubu na 350 ° C. Olejem vymažte mělký skleněný nebo keramický pekáč.

Pro přípravu náplně: Švestky (nebo třešně) smíchejte s 1/3 šálku hnědého cukru a pomerančové šťávy ve středně velké míse. (Pokud používáte mražené ovoce, nechejte asi 30 minut za občasného míchání, rozmrazit ovoce před přenosem do zapékací misky.)

Pro přípravu polevy: Smíchejte strouhanku, 1/4 hrnku cukru a skořici v misce. Vsypejte 1/2 šálku na dno připraveného pekáče. Další vrstva bude polovina ovoce. Posypejte 1/2 šálku přes ovoce, a pak zakončete vrstvou zbývajícího ovoce. Pečte 30 minut.

Mezitím, smíchejte zbývající směs strouhanky s vlašskými ořechy a ghí. Po 30 minutách vyndejte ovoce z trouby a posypejte strouhankou, ozdobte ořechovou směsí. Vraťte do trouby a pečte, dokud není strouhanka a ořechy opečené, 30-40 minut.

Nechejte vychladnout asi 20 minut před podáváním.

Vejce plněná avokádovým krémem

Vejce plněná avokádovým krémem

Recept na plněná vejce bohatá na železo z Kuchařky pro dokonalou imunitu.
Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Recept na skvělou polévku s vysokým obsahem vitaminu C.
Vánoční svařené víno

Vánoční svařené víno

Poctivý domácí svařák, který zahřeje na těle i na duši a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Zimní čaj na posílení trávení

Zimní čaj na posílení trávení

Recept na směs koření pro přípravu čaje, který podpoří zdravé trávení.

Vánoční štola

Vánoční štola má velmi dlouhou tradici, první zmínky pocházející už z roku 1329. V tomto receptu použijeme tofu.

Vánoční kakaové koláčky

Tradiční „sádlové“ koláčky z kokosového oleje a pohankové mouky.

Raw vánoční kameny

Tři druhy netradičních vánočních „kamenů“. S práškem z modré spirulíny, ibišku nebo raw kakaa.

Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Vánoční polévka

Kapří polévka jinak...

Voňavé kokosky

I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky... (Pokračování textu…)

Pikantní čočka Beluga

Čočka je z luštěnin nejstravitelnější, zvláště pokud ji dochutíme kořením. (Pokračování textu…)

Datlové kuličky

Kombinace datlí a zdravých ořechů. 1 hrnek vypeckovaných datlí2 polévkové lžíce vody1 hrnek mletých vlašských ořechů4 polévkové lžíce datlového sirupuMleté ořechy na obalení ...