Cizrna s dýní

Cizrna je jena z nejchutnějšich luštěnin. Přidávejte kurkumu proti nadýmání.

 

150g cizrny

2 červené cibule

200g dýně hokaido

5 cherry rajčat

2 brambory

1 mrkev

svazek čerstvého koriandru

2stroužky česneku

1,5 lžičky zeleninového bujonu

1,5 lžičky římského kmínu

1,5 lžičky mleté papriky

1,5 lžičky skořice

1 lžičky kurkumy

4 lžíce olivového oleje

kousek čerstvého zázvoru (oloupeme a nastrouháme na jemno).

bCizrnu, namočenou přes noc, propláchněte, dejte do většího hrnce a odděleně vařte do měkka 30-40 minut. Nebo rovnou bez namáčení uvařte v tlakovém hrnci.
Cibuli nakrájenou na drobno vložte do rozpáleného oleje a osmahněte do hněda. Přidejte koření a vše krátce osmahněte ( 3-5 minut). Zalijte vodou, přidejte na kostky nakrájené brambory a mrkev, dochuťte bujonem, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
Přidejte na větší kostky nakrájenou dýni hokaido ( nemusí se loupat, stačí jen umýt a vydlabat semínka), rajčata a vše opět duste, až začne dýně měknout. Dle potřeby dolijte trochu vody, aby byla zelenina ponořená.
Do směsi vsypte uvařenou cizrnu. Odstavte a vmíchejte nasekaný koriandr.