Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Porcí: 12

1 šálek mandlového másla
½ šálku mandlové mouky
⅓ šálku javorového sirupu
1 vejce
1 lžíce vanilkového extraktu
½ čajové lžičky himalájské soli
½ lžičky jedlé sody
¼ čajové lžičky prášku do pečiva
½ šálku kakaových kousků
½ šálku čokolády z čokolády, minimálně 70% kakaa

Předehřejte troubu na 180 st.C.

V kuchyňském robotu rozmixujte mandlové máslo, mandlovou mouku, javorový sirup, vejce, vanilkový extrakt, sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva.

Vmíchejte kakaové kousky s čokoládovými lupínky.

Nechejte směs odpočinout po dobu 20 minut.

Z těsta tvarujte sušenky a umístěte do trouby na pečící papír.

Pečete 10-12 minut.