Uvedené byliny mohou zklidnit kašel a příznaky chřipky. Během chřipkového období zvyšují imunitu. Tyto byliny mohou snížit horečku, zklidňují bolesti v krku, a snižují bolesti břicha. Pijte několik šálků bylinkového čaje denně k vyléčení a prevenci chřipky.

Bylinné přípravky na chřipku

• Máta peprná čaj nebo extrakt mohou být inhalovány k odstranění hlenu z nosu. Mátový čaj také podporuje pocení a pomáhá odvádět pot z horečky, stejně jako uvolnit ucpaný nos.

Nasja kapky působí obdobně, aplikují se před spaním v léčbě i prevenci rýmy.

• Echinacea posiluje imunitu a může snížit závažnost příznaků chřipky. Doporučuje se užívat bez přerušení maximálně měsíc.

Černý bez, plody, mají protivirovou, a též antibakteriální funkci a mohou také snížit horečku.

• Česnek působí léčivě na plíce a zvyšuje imunitu. Česnek může způsobit říhání u některých lidí.

Tulsi je další bylina, která může být použita k podpoře imunity, k léčbě horečky. Tulsi se nazývá královnou bylin. Je to silný adaptogen, působící proti stresu a posilující imunitu.

• Výplachy úst odvarem ze šalvěje léčí bolesti v krku z chřipky. Připravte si čaj a kloktejte.

• Heřmánkový čaj se používá v medicíně po tisíce let. Je skvělý na zácpu nebo podrážděný žaludek během chřipky. Můžete také inhalovat páru z šálku heřmánkového čaje. Podporuje spánek. Heřmánek podporuje Tulsi v čaji.

Další informace o tom, jak podpořit imunitu najdete zde. O očkování proti chřipce více zde.

Vyšší cholesterol je spojen s dlouhověkostí

V analýzách nižší cholesterol, nikoli vyšší, zvyšoval riziko předčasného úmrtí. Kornatění tepen a nemoci srdce bývají významnější u starších lidí a jejich riziko by mělo být tedy vyšší než u ...

Jíst více tuků a bílkovin, méně cukrů

Změny ve stravování na základě doporučení jíst méně tuku a více sacharidů způsobuje metabolické poruchy v populaci. Potravinářskému průmyslu přinesly velké zisky nezdravé sacharidy (těstoviny, ...

Jak zdravá jsou vaše střeva?

Nejen o svátcích, ale i během roku často sníme více cukru, pijeme více alkoholu, méně spíme a často i vynecháme cvičení. Tyto návyky ovlivňují střevní sliznici a podporují přerůstání nezdravých ...

Mražené potraviny v zimě podporují zdraví

V zimě hrozí konzumace přemrzlého ovoce. Mráz poškozuje mnoho druhů ovoce a zeleniny, kdy se ztrácí vitaminy, minerály, konzistence a chuť (např citrusy hořknou). Rychleji se kazí. Při pokojové ...
Toxický glyfosát má být podle EU bezpečný

Toxický glyfosát má být podle EU bezpečný

Podle uniklého návrhu dokumentu Evropské komise spěchá EU s povolením glyfosátu (nejznámější je přípravek Roundup), aniž chce vyčkat na závěry analýz odborných studií.
Zrušme letní čas

Zrušme letní čas

Celkově trvá organismu na jaře až 5 dnů, než se vyrovná s letním časem. Časový posun se projevuje příznaky: únava, vyčerpání, pocit nevolnosti, ospalost přes den, buzení v noci, špatná paměť a koncentrace.
Ryby – problém s kvalitou

Ryby – problém s kvalitou

Ryby jsou kvalitní potravinou dodávající bílkoviny a zdravé tuky. Ryby jsou nízkokalorické, hlavními složkami je voda (50-80%) , plnohodnotné bílkoviny (12-20%) se všemi aminokyselinami a ...
Alkohol a jeho vliv na naše střeva.

Alkohol a jeho vliv na naše střeva.

Konec roku je obdobím, kdy rádi slavíme, jíme více, pijeme více a méně spíme. Jsem zastáncem pití mírného množství alkoholu, jak dokazují studie i dlouhověcí lidé. Oslavy a rodinná setkání ale často způsobují, že pijeme více alkoholu než obvykle a nadměrný příjem alkoholu může narušit rovnováhu v mikrobiomu.
Nová analýza ve vědeckém časopise: Nežádoucí účinky mRNA vakcín a spike protein

Nová analýza ve vědeckém časopise: Nežádoucí účinky mRNA vakcín a spike protein

V mRNA vakcínách (Moderna, Pfizer) se nachází mRNA kódující protein S, která je dopravována prostřednictvím lipidových nanočástic do lidských buněk, které produkují virový protein, nebo příbuzné ...

Veganská strava je extrém (až na jednu výjimku) a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.