Německá a první studie svého druhu zahrnující 25,000 dětí ukazuje, že školáci trpí nejen fyzicky ale i psychicky při nošení roušek, a jejich nošení má negativní efekt na chování, soustředěnost a zájem o učení. Tyto projevy se běžně neuvádí v médiích, které pouze straší aniž by informovaly. Z celkového počtu dětí 25930 se po nahlášení rodiči do databáze projevily zdravotní potíže u nejméně 17854 dětí. Tyto zdravotní obtíže se objevují u 68% školáků, které byly nuceny nosit roušku v průměru 4 a půl hodiny denně.

Registr v provozu od října 2020 kontaktoval lékaře, aby sdělili rodičům a učitelům, aby oznámili zdravotní obtíže u dětí, které jsou nuceny nosit delší dobu roušky. Ke zdravotním obtížím se řadí podrážděnost (60%), bolesti hlavy (53%), poruchy koncentrace (50%), pocit nespokojenosti (49%), odmítání chodit do školy (44%), pocit nemoci (42%) porucha učení (38%) a ospalost (37%). Třetina dětí spal hůře než normálně, u čtvrtiny se objevily nové strachy. Stovky dětí ztratily radost z hraní, ze života a byly nezvykle podrážděné.

Ještě závažnější obtíže se týkaly dušnosti (29.7%), závratím (26.4%) a stovky dětí pociťovaly stav nemoci, slabosti, zrychleného dechu, tísni na hrudi, krátkodobé změny vědomí.

Povinné nošení roušek u dětí poškozuje jejich zdraví, a způsobuje sníženou obranyschopnost.

Podle mnoha vědců roušky poškozují psychicky děti, neboť v nich vzbuzují dojem, že dech způsobuje přenos nemocí a to, že dýcháním mohou nakazit ostatní. Děti jsou ovlivňováni v tom, že mají mít strach z jiných dětí, dospělých a světa kolem sebe.

Nošení roušek u dětí může být lékařským experimentem a žádná studie není provedena s tím, jaký výsledek má dlouhodobé nošení roušek jako certifikovaná lékařská pomůcka na zdravotní stav.

Zdroj: Silke Schwarz, Ekkehart Jenetzky, Hanno Krafft et al. Corona children studies „Co-Ki“: First results of a Germany-wide registry on mouth and nose covering (mask) in children, 05 January 2021, PREPRINT (Version 2) available at Research Square [https://doi.org/10.21203/rs.3.rs-124394/v2]

Vyšší cholesterol je spojen s dlouhověkostí

V analýzách nižší cholesterol, nikoli vyšší, zvyšoval riziko předčasného úmrtí. Kornatění tepen a nemoci srdce bývají významnější u starších lidí a jejich riziko by mělo být tedy vyšší než u ...

Jíst více tuků a bílkovin, méně cukrů

Změny ve stravování na základě doporučení jíst méně tuku a více sacharidů způsobuje metabolické poruchy v populaci. Potravinářskému průmyslu přinesly velké zisky nezdravé sacharidy (těstoviny, ...

Jak zdravá jsou vaše střeva?

Nejen o svátcích, ale i během roku často sníme více cukru, pijeme více alkoholu, méně spíme a často i vynecháme cvičení. Tyto návyky ovlivňují střevní sliznici a podporují přerůstání nezdravých ...

Mražené potraviny v zimě podporují zdraví

V zimě hrozí konzumace přemrzlého ovoce. Mráz poškozuje mnoho druhů ovoce a zeleniny, kdy se ztrácí vitaminy, minerály, konzistence a chuť (např citrusy hořknou). Rychleji se kazí. Při pokojové ...
Toxický glyfosát má být podle EU bezpečný

Toxický glyfosát má být podle EU bezpečný

Podle uniklého návrhu dokumentu Evropské komise spěchá EU s povolením glyfosátu (nejznámější je přípravek Roundup), aniž chce vyčkat na závěry analýz odborných studií.
Zrušme letní čas

Zrušme letní čas

Celkově trvá organismu na jaře až 5 dnů, než se vyrovná s letním časem. Časový posun se projevuje příznaky: únava, vyčerpání, pocit nevolnosti, ospalost přes den, buzení v noci, špatná paměť a koncentrace.
Ryby – problém s kvalitou

Ryby – problém s kvalitou

Ryby jsou kvalitní potravinou dodávající bílkoviny a zdravé tuky. Ryby jsou nízkokalorické, hlavními složkami je voda (50-80%) , plnohodnotné bílkoviny (12-20%) se všemi aminokyselinami a ...
Alkohol a jeho vliv na naše střeva.

Alkohol a jeho vliv na naše střeva.

Konec roku je obdobím, kdy rádi slavíme, jíme více, pijeme více a méně spíme. Jsem zastáncem pití mírného množství alkoholu, jak dokazují studie i dlouhověcí lidé. Oslavy a rodinná setkání ale často způsobují, že pijeme více alkoholu než obvykle a nadměrný příjem alkoholu může narušit rovnováhu v mikrobiomu.
Nová analýza ve vědeckém časopise: Nežádoucí účinky mRNA vakcín a spike protein

Nová analýza ve vědeckém časopise: Nežádoucí účinky mRNA vakcín a spike protein

V mRNA vakcínách (Moderna, Pfizer) se nachází mRNA kódující protein S, která je dopravována prostřednictvím lipidových nanočástic do lidských buněk, které produkují virový protein, nebo příbuzné ...

Veganská strava je extrém (až na jednu výjimku) a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.