Triphala je jedna z nejznámějších a nejúčinnějších kombinací na vnitřní pročištění a také regeneraci či obnovu organismu. Navíc se jedná o nejbohatší přírodní zdroj vitaminu C. Podporuje vstřebávání vitaminu B. Není návyková, proto se často užívá dlouhodobě při detoxikaci nebo preventivně jako denní doplněk zdravé životosprávy.

Složky detoxikační směsi Triphala

Triphala (Trifala) je kombinací tří bylin s léčivými účinky: Amalaki, Emblika lékařská, lat.Emblica Officinalis, jedne z nejsilnějších antioxidantů s regeneračním účinkem na buňky, posiluje imunitní systém. Haritaki, Terminalia Chebula, tibetská královna bylin, posiluje srdce, mozek a má celkově vitalizující účinek. Bibhitaki, Terminalia Belerica, posiluje játra a snižuje riziko srdečních nemocí. Triphala, sestavená staroájurvédskými lékaři před 5000 lety se považuje za účinný detoxikační bylinný přípravek nejen na pročištění, ale také má omlazující účinky. Jiné detoxikační přípravky oslabují po dobu očisty organismus, zatímco Triphala naopak zároveň posiluje celý organismus. Navíc provádí očistu i nervového systému tedy nejen fyzického těla, ale i mysli a ducha

Účinky detoxikační směsi Triphala

Triphala má nejen detoxikační a regenerační účinky, kdy jemně navozený účinek navozuje očistu a regeneruje organismus. Reguluje trávení, zvyšuje vstřebávání živin, brání nadýmání. Odstraňuje toxiny nejen z tlustého střeva z nestrávené potravy, ale také z tkání. Detoxikace Triphalou se uplatňuje proto i v léčbě chronické zácpy. Působí jako mírné a přirozené projímadlo a napomáhá regulovat tonus tlustého střeva. V kombinaci s kořením (zázvor, černý pepř, kurkuma), které posiluje trávící oheň agni, dochází k pročištění a regeneraci žaludku i tlustého střeva. Vyživuje svaly, krev a mozek. V případě pomalého menstruačního krvácení, blokády, stagnace a potřeby pročištění je Triphala dobrou volbou. Ačkoli Triphala nereguluje specificky menstruaci, pomáhá pročištěním.

Kdy detox směs Triphala užívat

Vhodná je také tam, kde je časté cestování, změny a nepravidelnosti v životosprávě, zvýšený stres, nepravidelné vyměšování stolice, a podobně. Zlepšuje zrak, snižuje vysoký krevní tlak. Pročišťuje krev, vhodná je tak u anemie,a u kožních nemocí. Podporuje činnost oběhového, močového a dýchacího ústrojí. Výborně váže a vylučuje těžké kovy (olovo, rtuť).
U nadváhy pomáhá v odbourávání zásobního tuku a podporuje proto redukční kůru. Snižuje též vstřebávání tuků.

Dávkování detoxikační směsi Triphala

Triphalu je nutné užívat (při odstraňování toxinů i v prevenci) dlouhodobě, nejméně 3 měsíce, neboť účinkuje postupně. Jedná se o bezpečnou směs bylin, která v přiměřeném dávkování nemá nežádoucí účinky. Triphalu lze bezpečně užívat i celý rok pro vyloučení všech zplodin a odpadních látek. Její dlouhodobé podávání není návykové a přitom po několikaměsíčním užívání má stejný účinek jako půsty a jiné drastičtější metody. Je také jednoduchá na užívání (před spaním stačí zapít kapsle teplou vodou).

Triphalu v bio kvalitě v kapslích nebo čaji koupíte zde.

df

Vyšší cholesterol je spojen s dlouhověkostí

V analýzách nižší cholesterol, nikoli vyšší, zvyšoval riziko předčasného úmrtí. Kornatění tepen a nemoci srdce bývají významnější u starších lidí a jejich riziko by mělo být tedy vyšší než u ...

Jíst více tuků a bílkovin, méně cukrů

Změny ve stravování na základě doporučení jíst méně tuku a více sacharidů způsobuje metabolické poruchy v populaci. Potravinářskému průmyslu přinesly velké zisky nezdravé sacharidy (těstoviny, ...

Jak zdravá jsou vaše střeva?

Nejen o svátcích, ale i během roku často sníme více cukru, pijeme více alkoholu, méně spíme a často i vynecháme cvičení. Tyto návyky ovlivňují střevní sliznici a podporují přerůstání nezdravých ...

Mražené potraviny v zimě podporují zdraví

V zimě hrozí konzumace přemrzlého ovoce. Mráz poškozuje mnoho druhů ovoce a zeleniny, kdy se ztrácí vitaminy, minerály, konzistence a chuť (např citrusy hořknou). Rychleji se kazí. Při pokojové ...
Toxický glyfosát má být podle EU bezpečný

Toxický glyfosát má být podle EU bezpečný

Podle uniklého návrhu dokumentu Evropské komise spěchá EU s povolením glyfosátu (nejznámější je přípravek Roundup), aniž chce vyčkat na závěry analýz odborných studií.
Zrušme letní čas

Zrušme letní čas

Celkově trvá organismu na jaře až 5 dnů, než se vyrovná s letním časem. Časový posun se projevuje příznaky: únava, vyčerpání, pocit nevolnosti, ospalost přes den, buzení v noci, špatná paměť a koncentrace.
Ryby – problém s kvalitou

Ryby – problém s kvalitou

Ryby jsou kvalitní potravinou dodávající bílkoviny a zdravé tuky. Ryby jsou nízkokalorické, hlavními složkami je voda (50-80%) , plnohodnotné bílkoviny (12-20%) se všemi aminokyselinami a ...
Alkohol a jeho vliv na naše střeva.

Alkohol a jeho vliv na naše střeva.

Konec roku je obdobím, kdy rádi slavíme, jíme více, pijeme více a méně spíme. Jsem zastáncem pití mírného množství alkoholu, jak dokazují studie i dlouhověcí lidé. Oslavy a rodinná setkání ale často způsobují, že pijeme více alkoholu než obvykle a nadměrný příjem alkoholu může narušit rovnováhu v mikrobiomu.
Nová analýza ve vědeckém časopise: Nežádoucí účinky mRNA vakcín a spike protein

Nová analýza ve vědeckém časopise: Nežádoucí účinky mRNA vakcín a spike protein

V mRNA vakcínách (Moderna, Pfizer) se nachází mRNA kódující protein S, která je dopravována prostřednictvím lipidových nanočástic do lidských buněk, které produkují virový protein, nebo příbuzné ...

Veganská strava je extrém (až na jednu výjimku) a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.