Kokosový ořech je zvláštní plodina, kterou lze použít na tisíce způsobů. Pozornost se v poslední době soustředí nejen na kosmetické použití, ale také na zdraví prospěšné účinky tekutin uvnitř kokosu-mléka, šťávy-ale zejména oleje, který se z kokosu získává. Kokosový olej je olej vyrobený z dužiny (kopry) kokosových ořechů, plodů palmy kokosové (Cocos nucifera).
Tzv. odborníci na výživu a oleje neustále varují před nasycenými tuky, kam patří i kokosový olej (lepší označení by bylo kokosové máslo), který údajně obsahuje nebezpečné nasycené tuky a lepší je používat řepkový a další rafinované oleje. Je tedy kokosový olej tak nebezpečný?

Rozhovor o stravě, testech, zánětu a cholesterolu
V tomto rozhovoru se dozvíte, proč řešit chronický zánět, jak nízkosacharidová strava prospívá zdraví, jaké doplňky stravy užívám, proč jsou důležité krevní a genetické testy a pravdu o cholesterolu...