Kokosový ořech je zvláštní plodina, kterou lze použít na tisíce způsobů. Pozornost se v poslední době soustředí nejen na kosmetické použití, ale také na zdraví prospěšné účinky tekutin uvnitř kokosu-mléka, šťávy-ale zejména oleje, který se z kokosu získává. Kokosový olej je olej vyrobený z dužiny (kopry) kokosových ořechů, plodů palmy kokosové (Cocos nucifera).
Tzv. odborníci na výživu a oleje neustále varují před nasycenými tuky, kam patří i kokosový olej (lepší označení by bylo kokosové máslo), který údajně obsahuje nebezpečné nasycené tuky a lepší je používat řepkový a další rafinované oleje. Je tedy kokosový olej tak nebezpečný?

Živočišné potraviny jsou základem stravy.
Živočišná strava jako maso a vejce obsahuje všechny živiny pro správné fungování našeho organismu. Rostlinná strava naopak obsahuje mnohé antinutrienty a neplnohodnotné, dvakrát méně biologicky ...