Kokosový ořech je zvláštní plodina, kterou lze použít na tisíce způsobů. Pozornost se v poslední době soustředí nejen na kosmetické použití, ale také na zdraví prospěšné účinky tekutin uvnitř kokosu-mléka, šťávy-ale zejména oleje, který se z kokosu získává. Kokosový olej je olej vyrobený z dužiny (kopry) kokosových ořechů, plodů palmy kokosové (Cocos nucifera).
Tzv. odborníci na výživu a oleje neustále varují před nasycenými tuky, kam patří i kokosový olej (lepší označení by bylo kokosové máslo), který údajně obsahuje nebezpečné nasycené tuky a lepší je používat řepkový a další rafinované oleje. Je tedy kokosový olej tak nebezpečný?

Kosti nepotřebují mléčné výrobky
Jeden z mýtů, který uvádím v nové knize „Co vám lékaři neřekli“: jako základ pro silné kosti se běžně doporučuje vysoká konzumace mléčných výrobků bohatých na vápník.












