Články

Matrix v roce 2013

Toto je zpráva pro ty, kteří hledají pravdu v době velkých změn. Možná jste již zaznamenali, že proroctví o Mayském kalendáři byl podvod. Vesmír neskončil. Všichni jsme stále zde, a musíme čelit naší budoucnosti...

 

 

Číst dále: Matrix v roce 2013

 

Nová doba a Kali Yuga

Mnoho lidí věří, že svět, jak ho známe, skončí 21.-23. prosince 2012. Neskončí, protože konec světa tak, jak jej známe již začal. To znamená uzavření jedné éry a zrození nové. Tento přechod bude bouřlivý a výrazný, podle Kali Yugy, védského vědění, přijdou výrazné změny.

To, že se svět mění a současný konzumní způsob života musí v příštích letech končit, signalizují některá znamení. Budeme prožívat konec jedné éry a zrození nové.

Číst dále: Nová doba a Kali Yuga

 

2012-co bude dál?

Nedávno bylo zveřejněno hlasování více než 16.000 lidí po celém světě, které se snažilo zjistit procento lidí, kteří se domnívají, že svět se chýlí ke konci. Dvě země s nejvyšším procentem lidí, kteří věřili v konec světa, byly Turecko a USA. Naopak k národům s nejnižším počtem lidí, kteří věřili konci světa patří Belgie a Velké Británie. Celkově jeden ze sedmi lidí věří na konec světa, a asi jeden z deseti věří, že se tak stane v roce 2012.

Nepočítejme se zánikem světa po 21.12. Svět takový jaký známe ale podle všeho spěje ke konci a blíží se zrození nové, spirituální éry.

Číst dále: 2012-co bude dál?

 

Sezonní deprese

Typický příklad úzkého vztahu mezi psychikou a ročním obdobím je podzimní a zimní splín až deprese.

Číst dále: Sezonní deprese

 

Cukry a sladidla

V celosvětovém měřítku je produkován cukr ze 60 % z cukrové třtiny a ze 40 % z cukrové řepy. Cukr - sacharóza neboli také cukr řepný či třtinový se rozšířil jako sladidlo v posledních 200 letech. Spolu s medem známým již odedávna patří mezi nejpoužívanější sladidla přírodního původu. Cukr získal pověst zloděje vitamínů, protože se mělo za to, že při odbourávání cukru v těle se spotřebovává vitamín B1. Vitamín B1 je potřebný k odbourávání cukru a sacharidů. Čistý cukr se tedy metabolizuje „na účet" jiných potravin obsahujících sacharidy současně s vitamínem B1.

Číst dále: Cukry a sladidla

 

Brahmi proti splínu a depresím

Také bojujete s chmurným podzimem? Čelíte stresu, nedostatkům koncentrace, negativním emocím... prostě celému tomu podzimnímu splínu? Věřte nebo ne, ale s tím vším může pomoci jedna bylina jménem Brahmi.

Číst dále: Brahmi proti splínu a depresím

 

Triphala-starodávná detoxikační směs

Triphala je jedna z nejznámějších a nejúčinnějších kombinací na vnitřní pročištění a také regeneraci či obnovu organismu. Navíc se jedná o nejbohatší přírodní zdroj vitaminu C. Podporuje vstřebávání vitaminu B. Není návyková, proto se často užívá dlouhodobě při detoxikaci nebo preventivně jako denní doplněk zdravé životosprávy.

Číst dále: Triphala-starodávná detoxikační směs

 

Riziko multivitaminových přípravků

Kupujete si multivitaminy s cílem že budete zdraví? Nejdříve si raději prostudujte etikety. Zejména různé přidané další látky mají spíše opačný než uzdravující účinek. Ještě v 30.letech minulého století byly vitaminy vyráběny z ovoce a zeleniny, ale od 40.let již začala éra syntetických vitaminů. Mnozí odborníci popisují jejich karcinogenní a mutagenní účinek. Mohou zhoršit nemoci jako je osteoporoza, artritida, rakovina, demence. Multivitaminy vyrábí většinou farmaceutické společnosti, které přidávají do multivitaminů různé chemikálie a umělá sladidla. .
kapsle ze želatiny obsahují kůži, chrupavku, pojivové tkáně a kosti nemocných zvířat. K tomu ještě u mnoha multivitaminů konzumujete umělá sladila, jejichž bezpečnost není ověřena, proto dokonce někteří výrobci limonád přecházejí na stevii.

Číst dále: Riziko multivitaminových přípravků

 

Chutě plné emocí

Chuť a emoce spolu úzce souvisí. Chuť ovlivňuje tělo a emoce mysl. Každá ze šesti chutí působí na emoce: chuť sladká působí uspokojení, kyselá se projevuje zkoumáním okolí a její nadbytek vyvolává závist, slaná podporuje chuť k jídlu a životu, pálivá se rovná extrovertnímu přístupu, hořká podporuje tendence ke změnám a trpká ovlivňuje přístup ke svému nitru. 
Každé jídlo svou specifickou chutí ovlivňuje celý organizmus. Nervové zakončení přinášejí informace mozku, který zpětně ovlivňuje zažívání a rovnováhu v celém těle.

Číst dále: Chutě plné emocí

 

Odžas - látka dlouhověkosti

Koncept zvaný odžas je důležitý pro naše zdraví. Tento termín vědci neznají a ještě se jim nepodařil tuto látku získat, ale starodávní ájurvédští lékaři jej považovali za základ zdraví. Odžas není abstraktním pojmem, ale biologickou látkou, obsahující hormony a bílkoviny. Voní jako orestovaná rýže a má zlatavou, medovou barvu.

Číst dále: Odžas - látka dlouhověkosti

 

Strana 22 z 28

«ZačátekPředchozí2122232425262728DalšíKonec»