Letní období je příjemným obdobím s dlouhými slunečními dny a možnostmi pro různé aktivity.

1. Dodržujte vhodný pitný režim. Pijte více vody přes den, přibližně 1 litr dopoledne a odpoledne podle žízně. Tekutiny pijte během cvičení a sportu. Na cesty používejte eko plasty, běžné plastové lahve vylučují do vody škodliviny jako jsou ftaláty. Pijte přibližně dva litry denně, omezte pití po 20 hodině.

2. Chraňte si před sluncem hlavu. Noste pokrývku hlavy a mažte se přírodními krémy. Na popálení od slunce používejte aloe vera gel nebo kvalitní kokosový olej.

3. Pohyb. Velmi vhodné je kombinovat aerobní (jogging, rychlá chůze, nordic walking, plavání) a posilovací cvičení.

4. Jezte strava v přirozeném stavu. Čerstvé ovoce a zelenina, které jsou sezonní, dodávají živiny, vitaminy a minerály. Vhodné jsou i ředěné ovocné a zeleninové šťávy. V létě lze jíst saláty. Lehce stravitelné bílkoviny se nachází v ořeších, semínkách, výhoncích, sóje, podmáslí, konopném proteinu. Sladkovodní ryby, sardinky, zvěřina, bio kuřecí maso a krůtí maso jsou lehčeji stravitelné živočišné bílkoviny.

5. Společný čas s rodinou. Léto je ideální na výlety s přáteli a rodinou. Naplánujte si turistické túry, procházky, výlety na kolech. Léto je čas, kdy může být nejvíce ve spojení s přírodou.

6. Relaxace a dýchání. Věnujte více času relaxaci a harmonizaci organismu. V létě máme možnost být déle venku a světlo je hlavní faktor působící na biologické hodiny a hormonální systém. Naučte se správně dýchat a provádějte hluboké dýchání denně.

7. Čas na letní čaj. 2 šálků kvalitní, nejlépe pramenité nebo filtrované vroucí vody zalijte 6-8 nálevových sáčku Tulsi čaje a nechejte louhovat 20 minut. Pak dolijte 2 šákky studené vody a nechejte odstát, případně mírně vychladit. Pijte během horkého dne na osvěžení. V noci můžete louhovat květy a listy některých bylin ve vodě za působení měsíčného světla. Tato voda navozuje vhodně spánek. Přidejte několik jasmínových květů případně citronovou kůru.

8. Bylinné přípravky. Vhodné jsou zejména přírodní vitamin B, antioxidanty, které chrání před stresem, škodlivinami a volnými radikály. Vhodné jsou Amalaki, Tulsi, dong quai, hloh, heřmánek, máta, aloe vera apod..

Veganská strava je extrém a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.

Chronický zánět a nemoci

Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.

Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí

Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.

Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.

Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých ...

SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách

V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.

Doplňky stravy pro imunitu

Pestrá strava je základem, jak získat různé mikronutrienty, ale byliny jsou dalším nástrojem pro naši imunitu. Nejsou nutné, pokud žijeme relativně zdravě, ale výrazně nám pomáhají. Podle současných doporučení je základem nutričně bohatá strava, ale v případě větší fyzické zátěže, stresu, epidemie a prevence patří doplňky a byliny k praktickým prostředkům, jak podpořit imunitu.
Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Obilniny jsou semena z trávy Poaceae. Kromě toho existují pseudoobilniny, jako pohanka, quinoa, amarant a chia. Některé studie se snaží vzbudit dojem, že obilovny jsou nezbytnou součástí vyvážené stravy.
Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown je panické opatření, a historie ukáže, že lockdown je fatálním selháním a omylem v opatřeních proti Covidu i jiným virovým pandemiím. Důsledky lockdownu jsou závažnější než samotný COVID-19. Prof. Woolhouse.

Prodělání nemoci poskytuje lepší imunitu než očkování

O tom, že kolektivní imunita a prodělání nemoci poskytuje větší ochranu než očkování, a riziku očkování mladých lidí a dětí.
Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Klinické studie a vědecký výzkum prokazuje, že pro zdraví je zásadní vyvážený poměr mezi omega-6 a omega-3 tuky. Jak zmiňuji v mnoha článcích a knihách, výrazný nepoměr mezi omega-3 a omega-6 podporuje zánět.