SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách

V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.

V každé buňce vzniká denně až 70 000 poškození DNA, z nichž nejtoxičtější jsou dvouvláknové zlomy. Narušený chromatin signalizuje organismu poškození a vyvolává činnost, který zahrnuje akumulaci mnoha efektorových proteinů. Jak se píše v této práci, signalizace poškození DNA a aktivace těchto drah jsou regulovány enzymatickými reakcemi zahrnující především fosforylaci, ubiquitinaci a nově objevenou sumoylaci. Ubiquitinace poškozeného chromatinu je nutnou podmínkou pro sumoylaci nádorových supresorů 53BP1 a BRCA1.

Poruchy těchto reakcí nebo mutace genů pro 53BP1 a BRCA1 vedou k toleranci poškození DNA a následnému narušení genomové integrity, s čímž souvisí vysoké riziko nádorů. Spike protein v buněčném jádru inhibuje opravu poškozené DNA tím, že brání v činnosti hlavním proteinům BRCA1 a 53BP1, aby se účastnily opravy DNA.

Tento molekulární mechanismus, kdy spike protein oslabuje získanou imunitu a může odpovídat za nežádoucí účinky se týká nejen onemocnění COVID-19, ale vakcín, které obsahují S protein.

Někteří vědci již před uvedením na trh upozorňovali, že je třeba ve vakcínách použít nikoli celý, ale jen část proteinu, antigenní epitopy, kterými proniká virus do buněk.Vakcíny by podle autorů studie tak byly nejen bezpečnější, ale hlavně účinnější. Celý protein totiž oslabuje zejména B buňky a zodpovídá za menší tvorbu protilátek.

Tvrzení o bezpečnosti vakcín se tak týká možná klinických projevů krátkodobě po očkování, ale z dlouhodobého hlediska nikdo neví, jak se projeví. je nutné ale upozornit, že se jedná o studii in vitor, nikoli na živém organismu.

Nakonec, jak uvádím na videu, prodělaná nemoc je účinnější než očkování, což vždy v imunologii platilo, stejně jako to, že pokud proděláte nemoc, už se neočkujete.

Studie:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8538446/

Veganská strava je extrém a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.

Chronický zánět a nemoci

Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.

Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí

Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.

Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.

Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých ...

Doplňky stravy pro imunitu

Pestrá strava je základem, jak získat různé mikronutrienty, ale byliny jsou dalším nástrojem pro naši imunitu. Nejsou nutné, pokud žijeme relativně zdravě, ale výrazně nám pomáhají. Podle současných doporučení je základem nutričně bohatá strava, ale v případě větší fyzické zátěže, stresu, epidemie a prevence patří doplňky a byliny k praktickým prostředkům, jak podpořit imunitu.
Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Obilniny jsou semena z trávy Poaceae. Kromě toho existují pseudoobilniny, jako pohanka, quinoa, amarant a chia. Některé studie se snaží vzbudit dojem, že obilovny jsou nezbytnou součástí vyvážené stravy.
Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown je panické opatření, a historie ukáže, že lockdown je fatálním selháním a omylem v opatřeních proti Covidu i jiným virovým pandemiím. Důsledky lockdownu jsou závažnější než samotný COVID-19. Prof. Woolhouse.

Prodělání nemoci poskytuje lepší imunitu než očkování

O tom, že kolektivní imunita a prodělání nemoci poskytuje větší ochranu než očkování, a riziku očkování mladých lidí a dětí.
Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Klinické studie a vědecký výzkum prokazuje, že pro zdraví je zásadní vyvážený poměr mezi omega-6 a omega-3 tuky. Jak zmiňuji v mnoha článcích a knihách, výrazný nepoměr mezi omega-3 a omega-6 podporuje zánět.
Nová studie uvádí, že roušky u dětí způsobí zdravotní obtíže

Nová studie uvádí, že roušky u dětí způsobí zdravotní obtíže

Německá a první studie svého druhu zahrnující 25,000 dětí ukazuje, že školáci trpí nejen fyzicky ale i psychicky při nošení roušek, a jejich nošení má negativní efekt na chování, soustředěnost a zájem o učení.