Články

Tvrzení, že kokosový olej je nezdravý, je nevědecké a lživé

Epidemioložka K. Michels z Harvardské univerzity, která tvrdí, že kokosový olej je čiré zlo a nejhorší potravina, by se měla omluvit za své nevědecké tvrzení. To je názor britského kardiologa A.Malhotry, který uvedl: "Po zrevidování všech vědeckých důkazů kategoricky prohlašuji, že toto tvrzení je čirá lež a vědecký nesmysl. Žádám prof. Michels, aby odvolala tvrzení a omluvila se. Jinak bude ohrožena reputace Harvardské univerzity". Zajímavý byl komentář k článku, kde uživatel uvádí, že v USA se kdejaký asistent nazývá profesorem....

Číst dále: Tvrzení, že kokosový olej je nezdravý, je nevědecké a lživé

 

Žvýkačky pro svěží dech?

Reklamy se nám snaží vsugerovat, že žvýkačky jsou součástí zdravého životního stylu. Výrobci skrývají, že součástí gumové hmoty jsou látky s potenciálním zdravotním rizikem.

Číst dále: Žvýkačky pro svěží dech?

 

Nákazy v koupalištích

Na chlor rezistentní bakterie jsou hlavní příčinou infekcí ve veřejných bazénech, koupalištích a zejména hotelech...

 

Číst dále: Nákazy v koupalištích

 

Letní potraviny

Léto je obdobím vysoké energie, volnosti a zábavy. Jedná se o roční období nejvhodnější k růstu a expanzi energie. Nejvhodnější stravou jsou saláty, ovoce a listová zelenina. Syrová i lehce ohřátá strava např. nad párou nezvyšuje zbytečně vnitřní horkost...

Číst dále: Letní potraviny

 

Potraviny vhodné na regeneraci a ochlazení pokožky

V horkém počasí se potíme, protože pokožka je největším orgánem lidského těla (1.7m2). Čím vyšší vlhkost, tím větší pocit horka. Ale i  v horku na slunci pokožka trpí, protože dehydratuje a odvádí přirozenou mastnotu. Pokud jste venku, je vhodné používat přírodní přípravky, které hydratují a regenerují pokožku svých ochlazujícím účinkem.

 

Číst dále: Potraviny vhodné na regeneraci a ochlazení pokožky

 

Zdravé grilování

Grilování je relaxace u jídla v kruhu přátel a rodiny. Grilování s sebou přináší i rizika, jako je tvorba karcinogenních látek jako polychlorované bifenyly (PCB). Polycyklické aromatické uhlovodíky (HCA) se tvoří ve svalovině masa během opékání, poškozují DNA a zvyšují riziko rakoviny žaludku, plic, prsu, jater, prostaty a kůže.

Číst dále: Zdravé grilování

 

Pluh

Pluh posiluje zádové svaly, srovnává páteř, posiluje vnitřní stabilizační systém, vajčníky, močový systém a působí proti zažívacím obtížím. Zrychluje metabolismus a posiluje detoxikační orgány.

Číst dále: Pluh

 

Jarní očista

Jaro je ideální dobou na jarní očistu. V tomto jarním období lze přistupovat k odlehčovacím dnům, které zároveň podporují činnost jater a ledvin. Tato jarní detoxikace je neobyčejně účinná v tom, že pomáhá organismu rychle řešit potíže tam kde vznikají příznaky akutního onemocnění...

Číst dále: Jarní očista

 

Jak dlouho spí vaše děti?

Nedávná zpráva uvádí že většina školáků spí málo. Přitom, spánek je jedíním z nejdůležitějších principů zdraví. V posledních 100 letech se výrazně zkrátila doba spánku a mnoho lidí trpí spánkovým deficitem...

Číst dále: Jak dlouho spí vaše děti?

 

Rakovina: ovlivníme riziko nebo máme jen smůlu?

Ve vědeckém časopise před časem dva autoři konstatovali, že náhodné mutace u kmenových buněk jsou hlavním faktorem u rakoviny, a „smůla" tak hraje důležitější roli než zevní faktory například toxiny v ovzduší, strava či nedostatek spánku... Kde je pravda?

Číst dále: Rakovina: ovlivníme riziko nebo máme jen smůlu?

 

Více článků...

Strana 3 z 28

«ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec»