Pesticidy a bakterie se nalézají i pod slupkami stříkaného ovoce a zeleniny. Přehled některých druhů najdete v tomto článku.
Americké Ministerstvo zemědělství zveřejnilo přehled nejvíce kontaminovaných potravin. V první desítce najdete jablka, špenát, či broskve. Nebezpečné umělé pesticidy používají vinaři v Evropě a ve světě a i u drahých vín. Kontrolou se zjistilo před dvacet druhů pesticidům z nichž některé jsou karcinogenní.
Tabulka ukazuje potraviny v pořadí sestaveném podle množství zbylých pesticidů plus jedovatosti těchto zbytků:
Nejvíce kontaminované potraviny Nejméně kontaminované potraviny
1 Jablka 1 Kukuřice
2 Špenát 2 Květák
3 Broskve 3 Hrášek
4 Hrušky 4 Chřest
5 Jahody 5 Brokolice
6 Hrozny (některé) 6 Ananas
7 Brambory 7 Cibule
8 Maliny 8 Banány
9 Celer 9 Vodní meloun
10 Zelené fazole 10 Třešně
Zdroj : Environmental Working Group. USDA a FDA údaje o pesticidech