Články
Veganská strava je extrém a proč jíst živočišné potraviny
Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.Číst dále: Veganská strava je extrém a proč jíst živočišné potraviny
Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u mužů do 30 let
Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?
Číst dále: Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u mužů do 30 let
Cukr přidaný i ovocný - riziko pro zdraví
Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.
Vánoce. stres, cukr a mikrobiom
Existují dvě věci, kterým se v tomto období nevyhnete - stresu a cukru. I když mají být Vánoce relaxací a rozjímáním, vytvářejí stres a mnozí z nás se přejídají sladkostmi.
Chronický zánět a nemoci
Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.
Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí
Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.
Číst dále: Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí
Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.
Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých dávek vitaminu D měla provádět osvěta a motivace.
Číst dále: Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.
SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách
V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.
Číst dále: SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách
Doplňky stravy pro imunitu
Pestrá strava je základem, jak získat různé mikronutrienty, ale byliny jsou dalším nástrojem pro naši imunitu. Nejsou nutné, pokud žijeme relativně zdravě, ale výrazně nám pomáhají. Podle současných doporučení je základem nutričně bohatá strava, ale v případě větší fyzické zátěže, stresu, epidemie a prevence patří doplňky a byliny k praktickým prostředkům, jak podpořit imunitu.
Pšenice a škodlivý účinek na zdraví
Obilniny jsou semena z trávy Poaceae. Kromě toho existují pseudoobilniny, jako pohanka, quinoa, amarant a chia. Některé studie se snaží vzbudit dojem, že obilovny jsou nezbytnou součástí vyvážené stravy. V analýzách jako zde se uvádí, že lepek je pro běžnou populaci důležitý...
Více článků...
- Tanec s ďáblem
- Lockdown jako hloupé opatření
- Prodělání nemoci poskytuje lepší imunitu než očkování
- Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět
- Co dělám, když je tzv. lockdown...
- Nová studie uvádí, že roušky u dětí způsobí zdravotní obtíže
- Rozhovor s imunologem Vojtěchem Thonem o COVID-19
- Naše cesta k přirozenému porodu - od arogance k empatii
- WHO a někteří vědci varují před lockdownem - COVID-19 je pro děti méně nebezpečný než sezonní chřipka
- Někteří výrobci umělé výživy využívají pandemie a varují před kojením
- Není to zabijácký virus, říká německý mikrobiolog
- 5G poškozuje zdraví a je pravděpodobně karcinogenní
- Vysoký cholesterol chrání před infekcemi
- V Itálii umírají na koronavirus ti, co jsou už nemocní
- Koronavirus - zdraví je silná imunita, část 2
- Chřipka a koronavirus, část 1
- Fluorid snižuje IQ - jsou zubní pasty s fluoridem vhodné?
- Důležitá potravina pro mozek
- Genetika a civilizační choroby? Mnohem zásadnější je životní styl
- Snížení zánětu snižuje riziko nemocí srdce
- Maso je nutričně kvalitní potravina, ale poškozuje životní prostředí?
- Skvělý epický hudební opus z Anglie
- Neplatná hypotéza cholesterol-nemoci srdce opět vyplouvá na povrch
- Nebezpečné opalovací krémy
- Elektronická cigareta není lepší než klasické cigareta
- Maso kvalitní a konvenční
- Koření na zimní večery
- Kadidlo jako esenciální olej
- Účinky probiotik
- Příznaky, že potřebujete probiotika
- Probiotika a prebiotika
- Bio potraviny snižují riziko rakoviny
- Šest tipů na příjemné polykání bylinných kapslí
- Nebezpečný internet zvaný 5G
- Riziko císařského řezu
- Antidepresiva: minimální efekt, mnoho nežádoucích účinků
- Studie prokazují, že lepek škodí všem lidem
- Muzikoterapie od Riversea
- Tvrzení, že kokosový olej je nezdravý, je nevědecké a lživé
- Žvýkačky pro svěží dech?
- Nákazy v koupalištích
- Letní potraviny
- Potraviny vhodné na regeneraci a ochlazení pokožky
- Zdravé grilování
- Pluh
- Jarní očista
- Jak dlouho spí vaše děti?
- Rakovina: ovlivníme riziko nebo máme jen smůlu?
- Potraviny, které jíst před sexem
- Obezita a střevní mikroflora
Strana 1 z 31
«ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec»