V souladu s měnícím se ročním obdobím a přechodem ze zimy na jaro je vhodné provést očistu jak fyzickou, tak psychickou. Zde je sedm užitečných nápadů, jak začít. 1) Ráno začněte s živou stravou. Jaro je symbolem obnovy a růstu, a je vhodné začít každý den s živými potravinami. Čerstvě vymačkaná zeleninová či ovocná šťáva, organické semena, ovoce a zeleninu a jiné kvalitní potraviny (např. obilné vločky) jsou mnohem životodárnější než mnoho „mrtvých“ potravin (polotovarů), které lidé běžně jedí k snídani. Kromě mnoha jejich nutričních výhod, živé potraviny pomáhají detoxikovat tělo a zlepšit cesty dodávající energii k životu.

2) Detoxikujte své myšlenky. Fyzická detoxikace je důležitá, ale stejně tak i duševní detoxikace. Jeden způsob, jak můžete pomoci mentální očistě, je vést si deník. Zapisujte všechny myšlenky v hlavě, když se dostanete do určitého problému nebo nastane překážka, a pak se k ní vraťte později během dne nebo týdne. Tím, že provádíte revize svých vlastních myšlenkových procesů, můžete postupně odstranit ty věci, které vás ve vašem životě brzdí.

3) Vyčistěte své životní prostředí. Říká se, že čistota je vedle zbožnosti to hlavní, ale jedna věc je jistá – chaotický životní prostor vede k chaotickému, nezdravému životnímu stylu. Udělejte si čas na vytřídění vašeho šatníku, a úklid psacího stolu a kuchyně, například zbavte se věcí, které již nepotřebujete. Nejenom, že tato detoxikace prostředí přinese klid do vaší mysli, ale také vám poskytne příležitost zjednodušit a zkvalitnit život.

4) Přátelství a společenství. Lidé byli stvořeni jako společenský druh, a je důležité v tomto životě udržovat přátelství. Udělejte si čas na komunikaci s lidmi, kterým na vás záleží, nebo i těmi, které máte zájem lépe poznat. Mluvte se svými přáteli a rodinnými příslušníky nejlépe osobně, případně telefonicky, pište dopisy, nejen sms nebo maily.

5) Proberte doma zásoby jídla. Změňte postupně stravovací návyky a vylučte to, co není zdravé, vykliďte spíže a reorganizujte svůj život kolem bydlení a zdravých potravin. Vyhoďte všechny chemické polotovary, margaríny, homogenizované mléčné výrobky, levné konzervy a oleje a nahraďte je čerstvými potravinami.

6) Učte se z minulosti. Je snadné být zahlcen svou minulostí, zvláště okolnostmi, které způsobily bolest, pocity viny a stres. Zkuste svou minulost použít jako poučení pro budoucnost a odpustit sobě či někomu to špatné. Utřídění myšlenek pomůže vaší mysli přijímat nové myšlenky založené na odhodlání, odvaze, důvěře a lásce.

7) Věnujte více času venkovním aktivitám. Trávit více času venku je prospěšné pro tělo i mysl. Kromě toho, že pokožka dostává více vitaminu D prostřednictvím slunečních paprsků, věnujete-li se v přírodě turistice, cykloturistice, nebo jen dlouhé procházce, tak podpoříte krevní oběh, povzbudíte své tělo a zlepšíte si náladu. Studie prokázaly, že pobyt venku může pomoci zlepšit koncentraci, podporuje hojení ran, a navozuje pocit spokojenosti.

df

Veganská strava je extrém (až na jednu výjimku) a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.

Chronický zánět a nemoci

Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.

Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí

Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.

Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.

Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých ...

SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách

V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.

Doplňky stravy pro imunitu

Pestrá strava je základem, jak získat různé mikronutrienty, ale byliny jsou dalším nástrojem pro naši imunitu. Nejsou nutné, pokud žijeme relativně zdravě, ale výrazně nám pomáhají. Podle současných doporučení je základem nutričně bohatá strava, ale v případě větší fyzické zátěže, stresu, epidemie a prevence patří doplňky a byliny k praktickým prostředkům, jak podpořit imunitu.
Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Obilniny jsou semena z trávy Poaceae. Kromě toho existují pseudoobilniny, jako pohanka, quinoa, amarant a chia. Některé studie se snaží vzbudit dojem, že obilovny jsou nezbytnou součástí vyvážené stravy.
Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown je panické opatření, a historie ukáže, že lockdown je fatálním selháním a omylem v opatřeních proti Covidu i jiným virovým pandemiím. Důsledky lockdownu jsou závažnější než samotný COVID-19. Prof. Woolhouse.

Prodělání nemoci poskytuje lepší imunitu než očkování

O tom, že kolektivní imunita a prodělání nemoci poskytuje větší ochranu než očkování, a riziku očkování mladých lidí a dětí.
Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Klinické studie a vědecký výzkum prokazuje, že pro zdraví je zásadní vyvážený poměr mezi omega-6 a omega-3 tuky. Jak zmiňuji v mnoha článcích a knihách, výrazný nepoměr mezi omega-3 a omega-6 podporuje zánět.