Supermarkety jsou naplněny potravinami, které jsou nutričně zcela nedostatečné. Špatné půdní podmínky v kombinaci s průmyslovou úpravou a zpracováním nedodávají dostatečné živiny a látky. I když strava je zásadní v našem životě, pro optimální funkci těla potřebujeme proto potraviny, které tělu dodávají potřebné látky.

Aloe vera

Aloe vera obsahuje 20 minerálů, 12 vitamínů, 18 aminokyselin, 200 účinných rostlinných látek (fytonutrienty). Antibakteriální, antivirové a protiplísňové účinky v aloe zmírňují záněty a bolesti kloubů, léčí vředy a širokou škálu trávicích poruch, likvidují candidu a parazity, snižují riziko infarktů a mozkových příhod, zpomalují růst rakovinných buněk.

Triphala

Kombinace tří ovocných plodů tvoří z Triphaly jeden z nejsilnějších přípravků k pročištění a harmonizující účinek nejen na činnost tlustého střeva, ale celého těla. Je to jedna z nejznámějších a nejúčinnějších kombinací na vnitřní pročištění a také regeneraci či obnovu organismu. Podporuje činnost zažívacího, oběhového, močového a dýchacího ústrojí. Působí projímavě. Nejbohatší přírodní zdroj vitaminu C. Podporuje vstřebávání vitaminu B. Není návykový, proto se často užívá dlouhodobě při detoxikaci nebo preventivně jako denní doplněk zdravé životosprávy. Jako očistnou kůru lze zakoupit balíček na 80 dnů.

Maca

Maca je na živiny velmi bohatá potravina a kompletní zdroj aminokyselin. Maca obsahuje mnoho vitamínů skupiny B, vitaminy C a E, a je dobrým zdrojem mědi, železa, draslíku, vápníku, hořčíku, fosforu a zinku. Maca zlepšuje anémii, snižuje chronickou únavu, zmírňuje stres a deprese, zlepšuje libido a plodnost, zlepšuje funkce nadledvin a posiluje paměť. Výborné kafe s macou najdete zde.

Reishi

Reishi je bohatým zdrojem antioxidantů. Je také dobrým zdrojem vitamínů B, stejně jako draslíku, niacinu, hořčíku, selenu, mědi a fosforu. Reishi posiluje imunitu a působí léčivě u poruch jako je alergie, artritida a rakovina. Snižuje fyzickou a psychickou zátěž, snižuje zánět, chrání játra a upravuje trávení.

Goji

Goji obsahují 18 aminokyselin, 21 stopových minerálů, vitaminy A, B-komplex, C a E, a velmi silný antioxidant. Goji zlepšuje imunitní funkce, chrání DNA, zlepšuje oči a játra, snižuje zánět, působí pozitivně srdce.

Chlorella

Chlorella je zdrojem kompletní bílkoviny, jedná se o silný zdroj chlorofylu, a obsahuje celý komplex vitaminů. Je to také výjimečný zdroj železa a zinku, stejně jako hořčík, fosfor, vápník a draslík. Chlorella pomáhá detoxikovat organismus od cizorodých škodlivin, xenobiotik a těžkých kovů. Likviduje Candidu a brání přemnožení kvasinek. Působí preventivně proti cukrovce a zlepšuje inzulinovou rezistenci. Snižuje bolesti spojené s artritidou. Pomáhá regenerovat tkáně. Odstraňuje zažívací problémy. Je vhodnější užívat řasy v kombinaci: Chlorella je součástí kombinace Alga Forte.

Konopný olej

Konopí obsahuje 20 aminokyselin, a je kompletní zdroj rostlinných bílkovin. Jako rostlinný zdroj je nejhojnějším zdrojem esenciálních mastných kyselin a má příznivý poměr omega-6 a omega-3 (3:1). Konopí posiluje imunitní systém, snižuje zánět, zlepšuje paměť a zabraňuje onemocnění mozku. Zlepšuje stav kožních onemocnění. Pomáhá udržovat zdravý trávicí trakt. Pomáhá předcházet rakovině. Snižuje riziko cukrovky.

Kokos

Kokos je vynikajícím zdrojem mastných kyselin, včetně kyseliny laurové a kyseliny kaprylové, které ničí bakterie, viry a houby. Je také dobrým zdrojem vitaminů B a velkým zdrojem mědi, vápníku, železa, manganu, hořčíku a zinku. Kokos se nejčastěji používá v kapslích nebo kvalitním kokosovém oleji. Podporuje spalování tuků a nezatěžuje játra, protože mastné kyseliny v kokosu se přeměňují na energii a neukládají se jako tuk. Kokos zlepšuje imunitní funkci, posiluje mozek, snižuje riziko vzniku diabetu, potlačuje zánět kloubů a svalů. Posiluje játra. Ničí bakterie a parazity. Má určité preventivné účinky proti rakovině. Usnadňuje tvorbu a vylučování žaludečních šťáv a podporuje správnou funkci trávicího traktu. Za studena lisovaný kvalitní kokosový olej najdete zde.

df

Veganská strava je extrém (až na jednu výjimku) a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.

Chronický zánět a nemoci

Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.

Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí

Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.

Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.

Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých ...

SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách

V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.

Doplňky stravy pro imunitu

Pestrá strava je základem, jak získat různé mikronutrienty, ale byliny jsou dalším nástrojem pro naši imunitu. Nejsou nutné, pokud žijeme relativně zdravě, ale výrazně nám pomáhají. Podle současných doporučení je základem nutričně bohatá strava, ale v případě větší fyzické zátěže, stresu, epidemie a prevence patří doplňky a byliny k praktickým prostředkům, jak podpořit imunitu.
Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Obilniny jsou semena z trávy Poaceae. Kromě toho existují pseudoobilniny, jako pohanka, quinoa, amarant a chia. Některé studie se snaží vzbudit dojem, že obilovny jsou nezbytnou součástí vyvážené stravy.
Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown je panické opatření, a historie ukáže, že lockdown je fatálním selháním a omylem v opatřeních proti Covidu i jiným virovým pandemiím. Důsledky lockdownu jsou závažnější než samotný COVID-19. Prof. Woolhouse.

Prodělání nemoci poskytuje lepší imunitu než očkování

O tom, že kolektivní imunita a prodělání nemoci poskytuje větší ochranu než očkování, a riziku očkování mladých lidí a dětí.
Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Klinické studie a vědecký výzkum prokazuje, že pro zdraví je zásadní vyvážený poměr mezi omega-6 a omega-3 tuky. Jak zmiňuji v mnoha článcích a knihách, výrazný nepoměr mezi omega-3 a omega-6 podporuje zánět.